İyi oynadık ama kaybettik

Geçtiğimiz hafta sonu sahasında Salihli Belediyespor’u konuk eden ve müsabakadan 1-3’lik skorla mağlup ayrılan Seramiksan Spor’da Karşıyaka Spor müsabakası hazırlıkları başlarken, Salihli Belediyespor müsabakası ile ilgili değerlendirmede bulunan kulüp antrenörü İsmail Yengil “maçın toplamında 42 tane basit hata yapmışız bunların 21 tanesi servis hatası. Diğer 21 tanesi de basit hata. Salihli servisi bizden daha az kaçırmış” dedi.

Salihli maçını değerlendiren Antrenör İsmail Yengil, “Bu hafta ki maça kesinlikle kazanmak için çıkmıştık. Hatta ve hatta 3-0, 3-1 kazanabileceğimizi de düşünüyorduk. Aslında oyun olarak baktığımız da düşündüklerimizi de yaptık. Ancak maalesef ki aynı Balıkesir maçında ki gibi son sayılarda ki basit hatalar yüzünden maçı kaybettik. Dolayısıyla alacağımız set ve setleri alamayınca da maçtan puan alamadık. Bunun için çok üzgünüz” dedi.

Yengil, “Blokta biz 15 blok ile oynamışız, Salihli 10 blokla oynamış. 5 tane blok fazla atmışız bu çok önemli bir sayı. Atak yüzdelerinde Salihli’nin üstündeyiz. Servis karşılama da daha iyiyiz. Breakpointler de daha iyiyiz ama maçı neden kaybettik diye düşünürsek biz maçın toplamında 42 tane basit hata yapmışız bunların 21 tanesi servis hatası. Diğer 21 tanesi de basit hata. Salihli servisi bizden daha az kaçırmış. Basit hatayı bizden daha az yapmış. Bu basit hatalar yüzünden almamız gereken ikinci seti kaybettik. Üçüncü setde de servis hataları özelikle 20’li sayıların üstünde yapıldı. Bu sayılarda bu basit hataları yaparsanız maçı kazanamıyorsunuz. Taktik olarak sporcularımız ellerinden geleni yaptılar. Salihli’nin yabancı oyuncuları çok düşük düzeyde oynadı. Orta oyuncularını çok düşük düzeyde oynattık. Ama Salihli, bizden daha az basit hata yaptı. O yüzden maçı kazanamadık. Bunu her zaman söylüyorum basit hatalar yaparsanız tabii ki sıkıntı yaşıyorsunuz. Setleri ve puanları kazanamıyorsunuz. İnanın çok üzgünüz. İstatistik olarak baktığımızda Salihli’den daha iyiyiz ama maçı kaybettik. Maçı kaybetmemizin nedeni de bunlar. Tabi Balıkesir’den sonra bu bize ikinci bir ders oldu. Demek ki bu son sayılarda psikoloji ve telaş işine giriyoruz. Bunları çözmek için çalışıyoruz. Mutlaka bu sorunları çözeceğiz. Ama iki büyük maçı da kaybettik. Bundan sonra Karşıyaka maçına hazırlanıyoruz. Bir tane derbi maçı kazansak arkası gelecek. Bütün mesele bir derbi maçı kazanmak. İnşallah bu hafta bu derbi maçını kazanacağız. Bu bir başlangıç olacak. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Yengil, “Maçta çok güzel bir ambiyans vardı. Salonumuzu çok muhteşem gördüm. Seyircilerimiz çok iyilerdi. Sağolsunlar teşekkür ederiz. İnşallah onların yüzlerini güldüreceğiz” dedi.

Kamil TEKMEN / MANİSA


Haberi Paylaş

Comments are closed.