Çiğdem Öztoprak, Rota’lı ve kaptan

Rota Koleji Kaptanı Çiğdem Öztoprak’ın voleybolunsesi.com’a verdiği röportaj sizlerle…

-Voleybola ilk başlangıcınız nasıl oldu. İlk lisansınıza aldığınızdaki düşünceleriniz?(Bu spor sevmenizde kimler aracı oldu) Ailenizin veya çevrenizin deki etkiler nelerdi?
*** Spora düşkün bir ailede yaşamak kadar güzel bir duygu olamaz. Babamın Profesyonel futbolcu olması benimde sporcu olmamda en büyük etkendi. Orta öğrenim yıllarında adını her zaman andığım rahmetli beden eğitimi öğretmenim Zeki hocamın ilk karşılaşmaya çağırmasıyla sporculuk yaşamımda en büyük heyecanımı yaşadım. Okul yaşamımda hiçbir antrenmanı aksatmadım. Takımımızda çok sevdiğim arkadaşlarla beraber olmak bana büyük bir zevk ve heyecan katıyordu.

— Voleybol sporunda görev aldığınız takımlar, bu takımlarda çalıştığınız antrenörler kimlerdi?
*** İlk kulübüm Mersin Gözne Belediyespor’du. Yıllarca Türk voleyboluna hizmetleri halen devam eden Mithat Barım hocamdı. Buradan diğer hocalarım gibi her zaman saygıyla anarım. Daha sonra Karşıyaka Spor Kulübünde, (rahmetli) Cengiz Göllü, Hüseyin Doğanyüz ve İsmail Yengil. Ankara TED Kolejliler’de Yusuf Çavuşoğlu, Emlak Toki Spor Kulübü’nde Hüseyin Doğanyüz ve Murat Delidağ, Gazi Üniversitesi Spor Kulübünde Bülent Karslıoğlu ve Cengiz Akarçeşme, MKE Ankaragüçü Spor Kulübünde Hüseyin Doğanyüz, Ataşehir Spor Kulübün’den de Hakan Kayhan hocalarımla çalışma zevki tattım. Hali hazırda Rota Koleji Spor Kulübü’nde Ali Kamberoğlu ile voleybol yaşamıma devam etmekteyim.

— Sizi Ataşehir Belediyespor’da izledik, Çok güzel bir sezon yaşadınız. Bu sezon da Rota Koleji formasıyla takım kaptanı olarak izliyoruz. Voleybol sporuna başladığınız şehre dönüş nasıl karşıladınız?
*** Ataşehir Spor Kulübü’nde Hakan Kayhan Hocam sayesinde, ara verdiğim voleybola yeniden sizin de belirttiğiniz gibi iyi bir dönüş yaptım. İzmir Türkiye’nin en modern kentlerinden biri. Rota Koleji de İzmir’ i bu konuda en iyi şekilde temsil eden bir kulüp olduğu için, gelen tekliflerin içinden seçimimi bu yönde kullandım. Yıllar Ege’ye, voleybol kalitesi ve voleybola bakış açısı anlamında çok değer katmış. Bunun yanında rekabet ve yatırımı bir araya getirip Ege yi gerçek bir voleybol bölgesi haline getirmiş.

—- Antrenmanlardan arta kalan zamanı nasıl değerlendiriyorsun. Sporun vermiş olduğu yorgunluğu nasıl atıyorsun. Spor yaşamınız haricinde yaşamınız nasıl?
*** Ailemden uzakta olduğum için, antrenmanlardan arta kalan zamanımı erkek arkadaşımla değerlendiriyorum. Çok klasik ama sinema dinlenme için de doğru bir seçim. Deniz ise ruhuma çok iyi geliyor. Kendimi fiziken iyi hissettiğim zamanlarda da arkadaşlarımla alışveriş ve kahve sohbetlerini eksik etmiyorum.

— Ailenizde sizden başka sporcu var mı? Severek oynadığınız bu spor dalı yaşamınızda neleri değiştirdi?
*** Babam haricinde kimse yok. Spor bana önce güçlü olmayı öğretti. Savaşçı bir ruha insanın sadece sahada değil, tüm hayatı boyunca ihtiyacı olduğunu öğretti. Kazandığınım disiplin ise ( erken kalkmak, düzenli beslenmek, erken uyumak, dinlenmek vs. ) kendime duyduğum saygıyı arttırdı.

— Bir karşılaşmaya çıkmadan önce diğer sporcular gibi sizinde bir uğurunuz veya şans getirdiğine inandığınız herhangi bir toteminiz var mıdır?
*** Yok. Buna inanmıyorum. Motivasyon gerçek bir silahtır. Saniye içinde bile gerçek bir motivasyona ulaşmak çok şeyi değiştirir ama bir nazar boncuğu, renkli bir toka ya da uğurlu sandığınız bir forma bunların hiç birini size sağlayamaz.

—Voleybol oyuncusu olarak yeni hedefleriniz nelerdir?
*** Bu soru için çok geç 🙂 Şuan tek bir hedefim var. O da, Rota Kolejinin Rotası olan şampiyonluğu yaşamak ve yaşatmak

Bize Çiğdem Öztoprak’ı nasıl anlatırsınız diye sorduğumuzda aldığımız cevaplar.

*** Hüseyin Doğanyüz “ Küçük yaşta (KSK) da tanıştığım ve çalışmaya başladığım Çiğdem için anlatacak çok şey var ama kısaca güçlü bir fizik çalışkan bir sporcu büyüklere saygılı küçüklere her zaman sevgi ile yaklaşan iyi bir sporcu ve iyi bir insan
*** Hatice Akba ” 10 senelik arkadaşlığımızın yanısıra, tabi bu süreç dile kolay, mütevazi kişiliğinin yanında, tanıdığım ve sahip olduğum gerçek DOST, iyi kalpli insan, sağlam karakter, voleybol aşığı… iyi ki varsın (DOSTKİM)
***Pelin Ecem Katılmış “ Kesinlikle Hayvan sever biri tek kelimeyle “
*** Osman Uraner “Yürekli..karakterli..her türlü övgüyü hak eden.. kapasitesinin %30 unu bulabilmiş..1.ligde olması gereken bir sporcu..”
*** Şiirsel Merve AltınTek kelimeyle özgürlüğüne düşkün bir insan. Espriyi yapmayı çok seven çok çılgın tatlı bir insan ayrıca çok büyük bir hayvan severliği var.

— Voleybolunsesi Web sitesini takip ediyor musunuz? Sitemizle ilgili düşünceleriniz nelerdir?
Evet, takip ediyorum. Bütün ligleri tarafsız, gerçek ve güncel olarak biz voleybolculara ve voleybolseverlere ulaştırdığınız için teşekkür ederiz. Bu söyleyiş için çok teşekkür ederim. Yeni sezonda şansın bol ve her zaman yolun açık olsun. Sağlıklı voleybollar dilerim.

Röportaj: Tekin Ateşnal


Haberi Paylaş

Comments are closed.