Fenerbahçe Grundig Eczacıbaşı Vitra’yı süpürdü

Kadınlar 1. Lig 16. hafta mücadelesinde Eczacıbaşı Vitra, Fenerbahçe Grundig’i Ayazağa’da ağırladı. Rakibini sahadan silen Fenerbahçe Grundig 3 puanı rahat kazandı.

İstatistik…

Her iki takımında köşe hücumlara ağırlık verdiği ilk bölümde önde olan taraf, Eda Erdem Dündar’ın ortadan ürettiği sayılarla FB Grundig oldu 7:8. Kolombiyalı yıldız Madelaynne Montano’yu file üzerinde iyi durduran Eczacıbaşı Vitra skoru 12:8’e getirse de hücum koordinasyonunu iyi kuramayan ev sahibi rakibine 14’te yakalandı. Son bölümde daha iyi defans yapan sarı kanarya iki kez set için servis kullansa da (22:24) sahneye çıkan Bethania De La Cruz takımını yeniden sete ortak etmeyi başardı. Ancak defanstan çevirdiği topları hücuma daha iyi yönlendiren FB Grundig, Koreli yıldızı Yeon Koung Kim’in mükemmel hücumuyla seti 25:27 almayı başardı.

İkinci setin başında Maja Poljak’ı daha aktif kullanan ev sahibi ilk teknik molaya 8:5 önde girdi. Ancak Kim’in yıldızlaştığı bölümde 5 sayıya çıkan farkı (10:5) eriterek rakibini 12’de yakalayan Fenerbahçe, ikinci araya kadar sayı kaybetmedi ve iyice rahatladı 12:16. Son bölümde basit hata yapmayan konuk takım, Montano’nu sayılarıyla bu bölümü 20:25 kazandı.

2-0 öne geçmenin moraliyle üçüncü sette adeta şov yapan Fenerbahçeli oyuncular, ilk teknik molayı 4:8 önde geçtikten sonra bir daha arkasına bakmadı. Son bölümde rakibini ezen sarı melekler, seti 15:25, maçı da 0-3 kazanarak zor deplasmanda 3 puanı rahat kazandı.

ECZACIBAŞI VİTRA-FENERBAHÇE GRUNDIG: 0-3

Salon: Eczacıbaşı

Hakemler: Serdar Nisancıoğlu, Ramazan Demiröz

Eczacıbaşı Vitra: De La Cruz, Büşra, Neslihan, Larson, Poljak, Asuman, Gülden(L), Esra, Gözde, Ceylan, Nilay

FB Grundig: Elif, Kim, Dicle, Montano, Bosetti, Eda, Merve(L), Polen, Ezgi

Setler: 25-27, 20-25, 15-25

Süre: 82 dakika (32-26-24)


Haberi Paylaş

Comments are closed.