Torul Gençlik’e en Yeşilaycı kulüp ödülü

Voleybol Erkekler 1.Liginde mücadele eden Gümüşhane Torul Gençlik, ‘En Yeşilaycı Spor Kulübü’ ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Yeşilay tarafından düzenlenen “Zümrüdüanka Yeşilay 2015” ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapıldı.

Yeşilay’ın çalışmalarına katkı sağlayanlara teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun hayırlı bir çalışma olduğunu ve hayırda yarışmak gerektiğini sözlerine ekledi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman da törende yaptığı konuşmada, göreve geldikleri tarihten bu yana çok önemli ve büyük adımlar attıklarını söyledi.

Kötülüğün ve bağımlılığın engellenmesi için, bağımlılığı teşvik edici güç ve odaklarla bilimsel metotlarla mücadele etmeye gayret gösterdiklerini belirten Karaman, Yeşilay’ın kurulduğu tarihten bu yana yaptıklarını ve hedeflerini anlattı.

Yeşilay tarafından “bağımlılıklardan uzak, sağlıklı yaşamı” misyon edinen, söz ve eylemleriyle bu mücadeleye destek veren kişi, kurum ve kuruluşlara verilen “Yeşilay’ın Enleri Zümrüdüanka Ödülleri”nin sahiplerini bulduğu törende kültür sanat dünyasından spora, akademiden siyasete, medyadan sosyal sorumluluk projeleri alanına kadar toplam 7 dalda 21 kişi ve kuruma “En Yeşilaycı” unvanıyla ödülleri takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı’ya “En Yeşilaycı Özel Ödülü” verildi.

Ödüller kapsamında “En Yeşilaycı Sanatçı Ödülü” Mustafa Ceceli ve Açelya Akkoyun’a, “En Yeşilaycı Sporcu Ödülü” Çağan Atakan Arslan ve Tolga Murat Balıkçı’ya, “En Yeşilaycı Spor Kulübü Ödülü” Gümüşhane Torul Gençlik Voleybol Kulübü’ne, “En Yeşilaycı Siyaset Adamı Ödülü” Bülent Akarcalı, Murtaza Yetiş ve Ahmet Feyzi İnceöz’e verildi.

“En Yeşilaycı Akademisyen Ödülü”‘nün Prof. Dr. Murat Tuncer, Prof. Dr. Hakan Coşkunol ve Doç. Dr. Toker Ergüder’e verildiği törende, “En Yeşilaycı Sosyal sorumluluk Ödülü”nü TRT, Kadın Sağlıkçılar Eğitim ve Dayanışma Vakfı (KASAV) ve Darüşşafaka Spor Kulübü, “En Yeşilaycı Medya Ödülü”nü Hakan Hatipoğlu, Kalust Şalcıoğlu ve Ayşe Şule Bilgiç aldı.

Törene, Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.

Gümüşhane’den törene Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Kulüp Başkanı Özden Bostan, Kulüp Yöneticisi Gürsel Öztürk, Kulüp Saymanı Hüseyin Bektaş, İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Bedir katıldı.

gumushane.gen.tr


Haberi Paylaş

Comments are closed.