Pelin Emniyetli, ‘Herkesi daha kibar olmaya davet ediyorum’

Beşiktaş Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren kadın takımlarının sporcuları, kadına karşı herkesten hassasiyet beklediklerini söylediler.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili açıklamalarda bulunan siyah-beyazlı kadın sporcular, kadına yönelik şiddet ve tacizin son bulmasını istediklerini dile getirdiler.

Beşiktaş Bayan Voleybol Takımı Kaptanı Pelin Emniyetli, büyük bir takımda oynadıklarını ve bu büyüklüğün karşısında müsabakalarda bazı kötü sözlerin kendilerine söylendiğini belirterek, “Karşı taraftarların zor anlar yaşattıkları oluyor. Bu hoşumuza gitmiyor, alışkın değiliz. Bayan olarak her zaman daha nazik davranılmayı bekliyoruz. Rakip oyuncu da olsa daha kibar olunabilir” dedi.

Bu tür olaylarla karşı karşıya kaldıklarında kendi taraftarlarının ve hakemlerin gerekli uyarıyı yaptığını kaydeden siyah-beyazlı oyuncu, “Herkesi kadın sporlarını izlediklerinde daha kibar olmaya davet ediyorum” ifadesini kullandı.

Beşiktaş’ta olmanın ve kadın olarak değerli hissedilmenin kendilerini mutlu ettiğini vurgulayan Pelin, “Biz zaten takımımızda gereken değeri görüyoruz. Başkan Fikret Orman da bunu her fırsatta hissettiriyor. Gerek camiadan gerek dışarıdan destek aldığımızı söyleyebilirim” diye konuştu.

Pelin Emniyetli, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün de son dönemde kadına yönelik yaşanan şiddet ve tacizden dolayı çok daha anlamlı olduğunu belirterek, “Beşiktaş’ı temsilen formayı giyiyoruz. En güzel şekilde terletmeye çalışıyoruz. Dünya Kadınlar Günü’nde şiddet gören, taciz edilen kadınların yanındayız” değerlendirmesinde bulundu.


Haberi Paylaş

Comments are closed.