Bursa Voleybol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği’nden açıklama

Bursa Voleybol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği bir açıklama yayınladı.

Açıklama şöyle:
Geçtiğimiz cumartesi günü Çekirge Spor Salonu’nda oynanan Bursaspor-Beykoz Belediyespor karşılaşması sonrası, Bursaspor’un karşılaşmadaki antrenör ve oyuncuların sosyal medyada hakemler hakkında söyledikleri “biz her zaman düşmanız onlara” gibi ve benzeri söylemler tarafımızdan üzüntü ve şaşkınlıkla karşılanmıştır. Öncelikle Bursamızın lokomotif kulübü Bursaspor’un bu sezon gösterdiği üstün performans sonucu 2. Lig yolunda önemli adımlar atması hepimizi mutlu etmiştir. Bursaspor bu sezon evinde Beykoz Belediyespor maçı öncesi 5 karşılaşma oynamıştır. Bu 5 karşılaşmanın tamamını 3-1 ve 3-0 kazanarak 15 puan almıştır. O karşılaşmaların da hakemlerinin Bursalı hakemler olduğunu hatırlatırız. Kazanırken hakemlerin iyi olduğu fakat kaybedince kötü olmasını, ardından da evinde bu sezon ilk defa kaybeden Bursaspor’un hakemler hakkında neden “düşman” şeklinde bir sıfat kullandığını anlamakta güçlük çekmekteyiz.

Bunun yanı sıra İnegöl Belediyespor Antrenörü’nün karşılaşmalar sırasında hakemlerimize gösterdiği sert tepki ve karşılaşmalar sonrasında basına verdiği demeçlerde hakemlerimizi sürekli rencide eden açıklamalar yapması kabul edilebilir bir durum değildir. Ligin sonu yaklaştıkça dozu artan tepki ve açıklamalar karşısında ortam giderek daha fazla gerilmektedir.

Şu bilinmelidir ki; Biz hakemler olarak görevimizi elimizden geldiğince doğru yapmaya çalışan, tarafsız, duruşundan taviz vermeyen ve bundan sonra da taviz vermeyecek olan kişileriz. Bu sezon başında antrenörlerimiz ile birlikte bir yemek düzenlemiş ve bu yemekte değerli Antrenörler Derneği Başkanı Nizamettin Çakır ile birlik mesajları vermiştik. O gün hakemlerimizin ve antrenörlerimizin bir aile olduğunun en güzel örneklerini hep birlikte göstermiştik. O gün ne düşünüyorsak şu anda aynı şeyi düşünüyoruz. Bizler antrenörler ve sporcular ile bir bütünüz, tüm camiaya saygı ve sevgi duyuyoruz, en önemlisi de kimseye düşman değiliz !

Tüm bu duygularla, bu tarz talihsiz açıklamaların bir daha yaşanmaması dileğiyle.

Bursa Voleybol Hakem ve Gözlemcileri Derneği Yönetim Kurulu


Haberi Paylaş

Comments are closed.