VakıfBank’a Galatasaray Daikin de hafif geldi

Hafta içi CEV Şampiyonlar Ligi’nde yarı finali garantileyen VakıfBank, ligin normal sezonunun bitimine bir hafta kala Galatasaray Daikin’i de 3-1 yendi.

Etkili servis atarak maçta üstünlüğü ele alan GS Daikin, ilk teknik molayı 8-6 önde geçtikten sonra servis temposunu iyice yükselterek farkı 7’ye çıkardı
13-6. Yaptığı oyuncu değişiklikleri ile toparlanan Vakıfbank, ikinci araya doğru farkı kapadı (15-14) ve setin son bölümü müthiş bir mücadeleye sahne oldu. İkinci kez kullandığı set sayısında rakip hücumları mükemmel durduran GS Daikin, ilk seti 25-23 kazandı ve 1-0 öne geçti.

Cimbom fırtınası ikinci setin başında da etkisini gösterdi ve sarı-kırmızılılar ilk araya farklı girdi 8-3. VakıfBank toparlanarak rakibine cevap verse de (9-8) GS Daikin bir hamle daha yaparak ikinci teknik molada 5 sayı farkı yeniden yakaladı 16-11. Bu andan itibaren servis temposunu yükselten konuk takım, rakibinin tüm hamlelerini boşa çıkardı ve seti 22-25 alarak maçta durumu eşitledi.

Üçüncü sete çok daha konsantre bir şekilde başlayan konuk takım maçta ilk kez bir teknik molaya önde girdi 7-8. Temposunu yitirmeyen VakıfBank ikinci araya doğru farkı açtı 12-16, ve bir daha da arkasına bakmayarak bu bölümü 18-25 kazandı.

Öne geçmenin rahatlığıyla dördüncü sette rakibine kendi oyununu kabul ettiren VakıfBank, antrenman havasında geçen bu bölümü de 13-25 kazandı ve haftayı kayıpsız atlattı.

İSTATİSTİK

GALATASARAY DAIKIN-VAKIFBANK: 1-3

Salon: Burhan Felek

Hakemler: Bülent Bozkurt, Mehmet Gül GS Daikin: Bosetti, Aslı, Centoni, Meijners, Melis, Gamze, Nihan (L), Bihter, Nursevil, Ada

VakıfBank: Kübra, Naz, Gözde, Bahar, Sheilla, Vasileva, Gizem Ö. (L), Güldeniz, Ceren, Çağla

Setler: 25-23, 22-25, 18-25, 13-25

Süre: 98 dakika (26-27-23-22)


Haberi Paylaş

Comments are closed.