Bursa Büyükşehir Belediyespor’lu İpek Soroğlu

12.Mart.1985 Salı günü İstanbul’da doğan, 1,92 boyundaki milli oyuncumuz İpek Soroğlu.

1998 yılında voleybol yaşamına Galatasaray Spor Kulübü’nde başlamış olan Soroğlu, daha sonra 2003-2007 yılında Vakıfbank Güneş Sigorta’da dört sene oynadı. 2007-2009 yılında Fenerbahçe formasıyla yaşamına devam eden oyuncu 2013 yılında Bursa Büyük Şehir Belediyespor’a transfer oldu.

Fenerbahçe kulübünden ayrılman taraftarlarını çok üzmüştü. Neden ayrılmıştınız?
Benim oyun stilim Marcello Abbondanza tarafından benimsenmedi. Tabii bu onun tercihiydi, onun oyun tarzına uymadığım için beni istemedi. İyiki de benim oyun tarzım ona ters gelmiş. Şimdi burada çok mutlu bir voleybol yaşantım var. Kulübümü seviyorum.

Spor yaşamında ilk kez İstanbul dışında bir kulüple anlaşma yaptınız. Bunda bir tedirginlik yaşadınız mı?
Bursa’ya gelirken biliyordum böyle güzel olacağını, Çok iyi bir kadroyla çalışacağım için mutluydum. Bursa’nın İstanbul’a yakın olması da benim için çok büyük bir avantajdı. Bursa’da oynadığım için çok mutluyum. Bursa seyircisi çok iyi. O kadar güzel günleri burada yaşamak beni bu güzel şehre bağladı. Bursa’ya yerleşmek ve burada yaşamak isterim.

Önümüzde bir Almanya maçı var tabi maçtan öncede çok yoğun bir hafta yaşılacaksınız. Bursa derbisi sonrası kısa bir zaman içinde arka arkaya üç karşılaşma nasıl yorumlarsınız.
Geçtiğimiz günlerde de çok yoğun geçen bir maç trafiğinden başarılı bir şekilde çıktık. Bursa derbisine çok iyi ve inançlı hazırlandık. Yorucu geçen günleri bu karşılaşmayı kazanarak kendimizi ödüllendirdik. Sezonun ilk yarısında Nilüferler oynadığımız karşılaşmayı kaybetmiştik. Şimdi bu maçın rövanşını aldık ve çok mutluyuz. Önümüzde zor bir hafta bizi bekliyor. Ligi 5. olarak bitirmek istiyoruz, yorucu ve zor bir tempo yaşıyoruz. Mental olarak dinlememiz gerekiyor hiç vaktimiz yok, elimizden gelen iyi şeyleri yapıp bu maçları da kazanmak istiyoruz.

İkinci Almanya karşılaşması için neler söylersiniz?
İkinci Almanya maçını eğer orada kaybedersek Bursa da yapacağımız karşılaşma çok önemli. Bursa seyircimizin bizleri Bursa’da yalnız bırakmayacağını biliyorum. Almanya’da maçı güzel bir skorla geçip bu karşılaşmayı altın sete götürmeden bitirmek istiyoruz. Bursa seyircimiz ile bir bütün olup, bu maçıda kazanıp, güzel şeylere imza atmak istiyoruz.

Bursa seyircilerimize son sözünüz?
Bu yoğun hafta için yapacağımız karşılaşmalarda Bursa halkımıza çok güzel maçlarla güzel galibiyetler tattıracağız. Bursa’da bu sene ilkleri yaşayıp, Bursa’mıza yaşatacağız. Bu kısa söyleşide sizlerle beraber olmaktan mutlu olduk.

Tekin Ateşnal


Haberi Paylaş

Comments are closed.