Aroma Erkekler Ligi’nin en iyi ’smaç plasörleri’!

AROMA ERKEKLER LİGİ’ NİN EN İYİ   “SMAÇ PLASÖRLERİ” (!) 

AROMA Erkekler voleybol liginde 15 Kasım cumartesi oynanan karşılaşmalarda FENERBAHÇE– MEF OKULLARI’ nı 3-0; GALATASARAY – POLİS AKADEMİSİ ve KOLEJİ’ni 3-1 yenmeyi başardı.

Günün ilk karşılaşmasında Sofya fatihi Fenerbahçe; ligin son sırasındaki MEF Okuları’ nı, rölanti bir tempoda oynamasına rağmen 3 sette devirmeyi başardı.  Karşılaşmanın ilk setinin 20. sayısına kadar istekli ve saldırgan oynayan MEF, setin son sayılarına 3 sayı avantajlı girmesine rağmen seti kaybedince, moral motivasyonunu da iyice yitirdi. Böyle kaybedilen bir setin ardından da MEF alışılmış temposuna geri döndü ve karşılaşmayı 3-0 kaybetti. MEF okullarının bu karşılaşmayı kazanması beklenmiyordu ancak isteksiz ve kabullenmiş tavırlar onlara yakışmadı. Bu mağlubiyetin ardından şimdilerde ise verilen maaşları dondurma tedbirini, çözüm olmayacağı ve kadrodaki problemin çözülmesi gerektiği ortaya çıktı. Bakalım önümüzdeki hafta ne gibi gelişmeler olacak.

Fenerbahçe’ye gelince, sadece kendisine yetecek kadar bir performansla, ekonomik bir oyun sergiledi. Bizde bu arada pasör Burak’ ın, libero Ali peçen’ in, blokör Fatih‘in ve smaçör Emre’nin form durumlarını görmüş olduk. Fenerbahçe’nin yabancılarından Billings ve Coskovic iyi bir performans sergilerken; AROMA Erkekler liginin en iyi SMAÇ PLASÖR’lerinden  GRBİÇ, karşılaşmayı düşük viteste, daha önemli karşılaşmalara enerjisini saklayarak, tam bir profesyonel (!) gibi geçirdi.

Bir diğer SMAÇ PLASÖR’ü  kadrosunda bulunduran Galatasaray, POLİS AKADEMİSİ’ni çekişmeli  bir oyun sonucunda 3-1 devirdi. Ama ne yazık ki çekişme iyi oyundan dolayı değildi. Galatasaray’ın kaptanı İNOSLAV KRNİÇ blokta olan zaafını, defans ve oyun kurmadaki becerisiyle kapattı. Takımın pasör çaprazı ALİ ÇAYIR, bu karşılaşmada da takımın hücum gücünü yüklendi. Bu temposunu standart hale getirirse Ulusal Takımda olması hiçte sürpriz olmaz.

Galatasaray’ın SMAÇ PLASÖR’ü KİKE ise karşısındaki beceriksiz POLİS AKADEMİSİ bloğunu çok iyi kullanarak  başarılı bir performans sergiledi.

POLİS AKADEMİSİ’nin medet umduğu yabancı oyuncuları ise sporcuların deyimiyle voleybola yabancı bir performans sergilediler. Hangisi daha kötü diye uzun süre izledim ve BRANKO’nun daha kötü oynadığı kararına vardım.

Ulusal  Takımda  pasör çaprazı olarak çalıştırılan ERSİN’in POLİS AKADEMİSİ’nde blokör olarak oynaması ve 2.10 küsur cm.‘lik boyuna rağmen blokta eline top deymemesi enterasandı.  ‘Haydi ERSİN haydi kardeşim kafanı topla; bu camia ne adamlardan vaz geçti. Konsantre ol ve sana güvenen insanların güvenini boşa çıkartma.’

Bu arada yaklaşık beş yıl önce BEŞİKTAŞ’lı yöneticilerin, internetten siparişle transfer ettikleri söylentileri dolanan Kanadalı oyuncuyu POLİS AKADEMİSİ’nin yedeklerinde görünce çok şaşırdım. Bu kadar kötü günlerinde bile BRANKO veya MARKOVİÇ’ in yerine oyuna giremiyorsa orda ne işi var? Onun yerine genç bir oyuncu kadroda olsa, deneyim kazansa daha iyi olmaz mıydı ?

SWATCH-FIVB BEACHVOLLEYBALL DÜNYA TURU Çin’de, SANYA’da, bu hafta sonu oynanan maçlarla sona erdi.

EUROSPORT’tan canlı yayınlanan final müsabakaları sonunda Erkeklerde finalin adı Brezilya oldu. 2 sette de rakibine baskı oluşturacak sayı farkını eline geçiren HARLEY/ BENJAMIN çifti, set sonlarına da bu avantajla girince finali 2-0 kazandı.   Kadınlar finalinde ise aynı Olimpiyat finalinde olduğu gibi A.B.D.  ve ÇİN karşı karşıya geldi. Dengeli geçen müsabaka, 3. sete kalır mı derken APRIL ROSS/ JENIFER BOSS çifti, ZHANG-Xİ/HUANG-YİNG çiftini 2-0 devirmeyi başararak, SWATCH-FIVB DÜNYA TURU’nun SANYA ayağını şampiyonlukla kapadı. Böylece APRIL ROSS kariyerinin 3. birinciliğine ulaşmış oldu.
Turnuva sonunda  podyum şöyle şekillendi:
ERKEKLER : 1. BEJAMIN /HARLEY, (BRA)
                  2. CUNHA / ROBERTO PITTA BRA)
                  3. MARIANO BRACETTI / JOSE SALAME, (ARJ)
KADINLAR: 1. APRIL ROSS / JENIFER BOSS, (ABD)
                 2. ZHANG Xİ /  HUANG YİNG, (ÇİN)
                 3. NICOLE BRANAGH / TYRATURNER,(ABD) – JİE WANG / MAN ZUO,(ÇİN)   galibi ( yazı hazırlandığında müsabaka hala oynanmamıştı)  

EMRAH AKSOY
emrahaksoy_@hotmail.com

 


Haberi Paylaş

Comments are closed.