‘İnananlar kazanır’

Erkekler Voleybol Ligi’nde 4. lig şampiyonluğunu elde eden Arkas’da yönetim kurulu üyesi ve basın sözcüsü Uğur Özden başarı reçetesini verdi. Özden, “Unutulmasın ki; zaferleri inançlı olanlar kazanır” dedi.

Erkekler Voleybol Ligi’nde şampiyonluğunu elde eden Arkas Spor, 2006, 2007 ve 2013 yıllarının ardından 4. kez zafer ipini göğüsledi. Normal sezonu Halkbank’ın 12 puan arkasında tamamlamasına karşın değişen statü sonrası oynanan play-off’larda 15 puan toplayarak zirveye çıkan İzmir ekibi, kimilerine göre sürpriz, kimilerine göre ise azmederek bu zafere imza attı.

Arkas Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Uğur Özden, şampiyonluklarının öyküsünü MİLLİYET’e anlattı. Ciddi bir çalışma ile bugüne kadar geldiklerini belirten Özden, “İlk önce bir kadrolaşma politikamız oldu. Başarının, inançla ve çok çalışmayla geleceğini kavradık. Bu arada yıldızların yanında alt yapıdan gelecek gençlere yol açmak için çalışmalar da yaptık” dedi.

Süper Kupa’yı kaybettikten sonra asla pes etmediklerini kaydeden Özden, “Süper Kupa’yı kaybettik ama bu başarısızlığa, yenilgilere takılmadan yeni bir zafer elde etmek için uğraş verdik. Elimizdeki yetenekli Türk gençleri ile başarı yolunun geleceğini gösterdik. Burada zafere giden sürecin organizatörü de Kanadalı antrenörümüz Glenn Hoag’dur. Bir de unutulmasın ki; zaferleri inançlı olanlar kazanır” diye konuştu.

‘Takım zaferi’

Arkas Voleybol Takımı’nın Kanadalı Antrenörü Glenn Hoag, Türkiye’de ikinci kez aldığı lig şampiyonluğunu değerlendirdi. Kanadalı teknik adam, elde ettikleri başarının bir takım zaferi olduğunu söyleyerek, “Türkiye Ligi’nde ve kupalarda sezon sonuna doğru takım daha iyi oynamaya başladı ve gelişim kaydetti. Play-off ve final karşılaşmalarında da takım oyunu ve voleybolun bütün yönlerini iyi oynayıp rakiplerin üstesinden geldik. Bu şampiyonluk gerçekten bir takım zaferiydi” dedi.

Arkas Holding’e de teşekkürlerini sunan tecrübeli antrenör, “En önemlisi; bu başarı bize olan inaçlarını hiç kaybetmeyen Arkas ailesinin başarısıydı” diye konuştu.

‘Bu son olmayacak’

Sezon başında flaş bir transfer imza atarak Fenerbahçe’den Arkas’a gelen ve ilk sezonunda şampiyonluk elde eden Leonel Borges Marshall, muhteşem bir zafer elde ettiklerini kaydetti.

Kübalı sporcu, “Ligi geride bitirmemize rağmen başarılı olmaya kenetlendik. Çok iyi çalıştık ve mutlu sona ulaştık. Bu benim Türkiye’deki 3. şampiyonluğum” ifadelerini kullandı. İzmir’de mutlu olduğunu aktaran Marshall, “Bu sezon başında Fenerbahçe’den İzmir’e geldim. Arkas’ta muhteşem bir aile ortamı var. Burada ilk kupa sevincim ama bu son olmayacak” yorumunu yaptı.

Ragıp Tekin / Milliyet


Haberi Paylaş

Comments are closed.