2. Ulusal Aday Hakem Kursu Ankara’da gerçekleştiriliyor

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından ilk defa 2015-2016 voleybol sezonu öncesinde düzenlenen Ulusal Aday Hakem Kursu’nun 2.’si Ankara Başkent Voleybol Salonu’nda gerçekleştiriliyor.

16 kursiyerin katılımıyla 31 Ağustos 2015 Pazartesi günü başlayan kurs, 4 Eylül 2015 Cuma günü sona erecek. FIVB hakem kursu niteliğinde düzenlenen kursun sabah bölümünde teorik, öğleden sonra bölümünde ise pratik dersler işleniyor.

Eğitmenliğini uluslararası hakemlerimizden Aziz Yener’in, direktörlüğünü ise MHGK Genel Sekreteri Eyüp Bostancı’nın yaptığı kursun sonunda gerçekleştirilecek sınavda başarılı olacak hakemler, ulusal hakem olmaya hak kazanacak. Ulusal Aday Hakem Kursu’nun üçüncüsü ise Ekim ayı içerisinde MHGK Başkanı Ümit Sokullu ve MHGK Üyesi Suat Carlı’nın yönetiminde Eskişehir’de gerçekleştirilecek.

2. Ulusal Aday Hakem Kursu’nun yerinde takip eden TVF Genel Sekreteri Nihal İşçi, kursun önemine dikkat çekerek “TVF tarafından düzenlenen bu kurslar, FIVB’nin düzenlediği Uluslararası Aday Hakem Kursları ile aynı niteliktedir. İlki çok verimli şekilde sona eren kursta eğitim gören tüm hakemlerimizin voleybolumuza büyük katkıları olacağı inancındayım. Tüm katılımcılara başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.


Haberi Paylaş

Comments are closed.