Kovan Spor Kültürü Merkezi açıldı

İstanbul’un aynı anda FIVB (voleybol), FIBA (basketbol) ve FIFA (futsal) standartlarını sağlayan en modern spor tesislerinden biri, üç spor salonlu Kovan Spor Kültürü Merkezi, Maltepe Dragos’ta 12 Eylül Cumartesi günü açıldı.

Kurdela kesmek yerine minik sporcuların “başlama vuruşu” ile gerçekleşen açılış, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Özkan Mutlugil, TVF Başkan Vekili Mustafa Ekşi, Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Nesimi Yaşar, ES Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri, Kovan Spor Kültürü Merkezi’nde faaliyetlerine başlayacak olan spor okullarının yöneticileri ve temsilcileri, sporcu aileleri, spor öğretmenleri, sporcular ve çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleşti.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil yaptığı konuşmasında özetle, “özellikle dayanışmaya, birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız olan bu günlerde voleybolun insanları bir araya getirme etkisinin çok daha önem kazandığını” belirterek bu tesisin, ev sahibi olan ES Voleybol Spor Kulübüne ve tesiste faaliyet gösteren diğer spor kulüplerine ve spor okullarına hayırlı olması dileğinde bulundu ve bu tesisten önemli sporcular yetişeceğine inandığını söyledi.

Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Nesimi Yaşar konuşmasında, Maltepe’de yapılan bu önemli yatırımın önemini vurgularken, pek çok spor branşında sporcu yetiştirecek bu tesisin Maltepe Belediyesi tarafından da her zaman destekleneceğinin sözünü verdi.

ES Voleybol Spor Kulübü Başkanı ve Kovan Spor Kulübü kurucularından Sırma Üç ise “Umuyorum ki Kovan Spor Kültürü Merkezi; sporcular, spor adamları, spor profesyonelleri ve sporu hayatının bir parçası haline getiren, sporcu gibi yaşayan insanlar yetiştirecek. Düşünen, okuyan, soru sorabilen, yorum yapabilen, zihni açık, bir dünya görüşüne ve bir hayat felsefesine sahip olan gençler yetiştirecek. Kendine, ailesine, milletine ve ülkesine saygı duyan, özgüveni yüksek, dirençli, kararlı, çalışan gençler yetiştirecek. Özetle iyi sporcular, iyi insanlar ve iyi yurttaşlar yetiştirecek.” dedi.


Haberi Paylaş

Comments are closed.