Ziraat Bankası’nda Benitez ve Alex’in sezon öncesi değerlendirmesi

Ziraat Bankası’nın başarılı koçu Fernando Munoz Benitez ve Alex Ferreira sezon öncesi değerlendirmelerde bulundu.

Önümüzdeki sezon ülkemizi Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek olan Ziraat Bankası’nın başarılı koçu Fernando Munoz Benitez sezon öncesi çalışmalar ve Şampiyonlar Ligi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Fernando Munoz Benitez şunları şöyledi; “Her sezon olduğu gibi klasik bir dönem geçiriyoruz çünkü milli takım müsabakaları devam ediyor. Tam kadro değiliz ve 8 oyuncu ile sezonu açtık. Adım adım milli takımlardaki oyuncularımız takıma katılıyor. Bu dönem fiziksel ve teknik açıdan hazırlandığımız bir dönem. Milli takımlardaki oyuncularımızın katılımlarıyla beraber daha da taktik antrenmanlara başlayacağız. Önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edeceğiz. Grubumuzdaki takımlar çok tecrübeli ve Şampiyonlar Ligi geçmişleri olan takımlar. Kadrosunda o seviyeyi iyi bilen kaliteli oyunculardan oluşan takımlar. Bizim için bu seviyede bir turnuvada bulunmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum.”

Ayrıca lig ve play-off sistemi hakkında düşüncelerini ifade eden Benitez ” Geride bıraktığımız seneye göre bu sezon takımlar kadrolarını güçlendirdi. Türkiye Liginin kalitesi gün geçtikçe artıyor. Geçtiğimiz sezon ilk 4’deki takımla ligin son 3 takımı arasında büyük farklılıklar vardı. Bu sezon bu farkın bu kadar fazla olacağını düşünmüyorum. Teknik ve taktik açıdan 2 takımın birbirine yakın olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle önümüzdeki sezonun çok ilginç ve çekişmeli geçeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Değişen play-off sistemi hakkında ise tecrübeli koç ” Bu güzel bir sistem olabilir. Bu sistemle beraber normal sezon daha da önemli hale geldi. Çünkü geçtiğimiz sezon ligi birinci sırada bitiren takım çeyrek finalde elenebiliyordu. Bu durum bu play-off sistemi ile ortadan kalktı” şeklinde düşüncelerini ifade etti.

Geçtiğimiz sezon ligde göstermiş olduğu performansla göz dolduran Portekizli, Alex Ferreira ise; “Fizik olarak kendimi hazır hissediyorum. Ağır bir antrenman döneminden geçiyoruz. Takım olarak geçen seneki ilişkilerimizdeki samimiyet artarak devam ediyor. Önümüzdeki sezon iki farklı kulvarda mücadele edeceğiz. Umarım iki kulvarda da belirlediğimiz hedeflere ulaşırız” diye konuştu.


Haberi Paylaş

Comments are closed.