ES Voleybol, 2015 – 2016 sezonu açılışını kendi tesisinde yaptı

Voleybolda faaliyet gösteren örnek bir alt yapı kulübü olan ES Voleybol
2015-2016 sezonuna kendi tesisi olan Kovan Spor Kültürü Merkezi’nde girerek 14 takım ve 200 lisanslı sporcu ile gövde gösterisi yaptı.

2003 yılında kurulan ve voleybol alt yapı çalışmalarına getirdiği yenilikler, değişimler ve gelişmeler ile dikkati çeken ES Voleybol Spor Kulübü, Maltepe Dragos’ta kendi spor kompleksi olan Kovan Spor Kültürü Merkezinde daha etkin biçimde çalışmalarını sürdüreceğinin sinyallerini verdi.

2015-2016 sezonunda kız ve erkek toplam 14 alt yapı takımında mücadele edecek olan yaklaşık 300 lisanslı sporcusu ve güçlü teknik kadrosu ile liglere hazırlanan ES Voleybol, kızlarda ve erkeklerde tüm yaş kategorilerinde İstanbul’un en başarılı takımları arasında yer alarak Türkiye finallerine katılmayı amaçlıyor.

Kovan Spor Kültürü Merkezi’nde yer alan 3 kapalı spor salonu, fitness salonu, sporcular için dinlenme ve ders çalışma alanları, kafeterya ve diğer alanlar dahil yaklaşık 5000 m2 kapalı alana sahip bir tesiste çalışan takımlar, Milli Takımlarda görev almış deneyimli antrenörler ile kulübün kendi sporcu kadrolarından yetiştirmiş olduğu genç antrenörlerden oluşan dinamik kadro ile diğer alt yapı kulüplerinde benzerine pek rastlanmayan olanaklarla yetişiyorlar.

2015-2016 Sezonu Açılış Töreninde konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Sırma Üç, kulübün bugünkü konumuna ulaşmasında kulübe destek veren tüm gönüllülerin, sponsorların, teknik ve idari kadroların, sporcuların ve velilerin olduğunu belirterek tüm çalışmaların merkezinde ve odağında sadece çocuklar olduğunu vurguladı.

Konuşmasında takımları, teknik ve idari kadroları tanıtan Sırma Üç, bu sezonda antrenör kadrosunda bulunan ve yaşları 21 ile 25 arasında değişen toplam 8 antrenörün kulübün eski sporcuları arasından çıkmış olmasının büyük mutluluk veren bir tablo olduğunu ifade ettikten sonra, “Kulübümüz bugüne kadar Milli Takımlara toplam 13 sporcu kazandırdı, ancak geçtiğimiz sezon bizi gururlandıran bir ilk oldu: alt yapılarımızdan yetişen, ancak erken yaşta aktif sporculuğu bırakarak antrenörlüğü seçen 19 yaşındaki genç antrenörümüz Kaan Keskin geçtiğimiz sezon Küçük Erkek Milli takımında istatistik antrenörü olarak görev aldı. Böylece Milli Takımlarımıza sporculardan sonra antrenörler de kazandırmaya başladık” dedi.

“Bundan sonra sorumluluğumuz daha büyük, daha çok çalışmalı ve sadece aldığımız maç sonuçları ile değil, centilmenliğimiz, etik değerlerimiz ve ilkelerimiz ile de tüm kulüplere örnek olmayı sürdürmeliyiz” diyerek konuşmasını sonlandıran Sırma Üç yeni sezonda tüm takımlara başarılar diledi. Alt yapı çalışmalarına odaklanmış bir spor kulübü olan ES Voleybol, alt yapı kulüplerine örnek oluşturan bir çalışma modeli ile 12 yıllık geçmişinde 13 milli sporcu yetiştirdi; yüzlerce lisanslı kız ve erkek sporcu ile küçük, yıldız, genç ve A takım düzeylerinde takımlar çıkardı, voleybol okullarında pek çok “ilk”e ve yeniliğe imza attı, düzenlediği eğitim programları ile neredeyse bir spor akademisi gibi çalıştı.

Voleybolu yaygınlaştırmak için ücretsiz şenlikler düzenleyen ES Voleybol, çalışmalarını yaygınlaştırmak üzere 2015 yılında Eczacıbaşı Spor Kulübü ile bir altyapı işbirliği sözleşmesine imza attı.


Haberi Paylaş

Comments are closed.