‘Bizim için en önemli maç, sıradaki maçtır’

CEV DenizBank Şampiyonlar Ligi mücadele eden VakıfBank, gruptaki üçüncü maçında Slovenya temsilcisi Calcit Ljubljana ile karşılaşıyor. B Grubu’nda ilk iki maçı kazanarak lider durumda bulunan sarı-siyahlılar, henüz puanı bulunmayan rakibi ile tarihinde ilk kez karşılaşacak.

Avrupa’nın en büyük kupasını 2011 ve 2013 yıllarında müzesine götürmeyi başaran VakıfBank, bir kez daha Avrupa’nın en büyüğü olma yolunda mücadelesine devam ediyor. B Grubu ilk hafta mücadelesinde İtalyan Igor Gorgonzola Novara’yı 3-1; ikinci maçında ise Polonya deplasmanında PGE Atom Trefl Sopot’u 3-0 mağlup ederek altı puanla lider durumda bulunan VakıfBank, Türkiye Ligi’nde de 8 maçta 8 galibiyetle zirvede yer alıyor.

Takımıyla birlikte Slovenya’ya hareketten önce açıklamalarda bulunan VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti, “Calcit Ljubljana ile ilk kez karşılaşacağımız için bizi orada neyin beklediğini tam olarak bilemiyoruz. Ancak kolay bir maç olmayacağının farkındayız. Her ne kadar rakibimiz bu turnuvada yeterince tecrübeye sahip olmasa da evinde bize karşı istekli bir oyun sergileyecektir. Biz de her zaman olduğu gibi bu maça da sıkı hazırlandık. Şampiyonlar Ligi’ni kazanma hedefimiz gereği tüm maçları kazanmak için motive olmuş durumdayız. Ancak bizim için her zaman en önemli maç, sıradaki maçtır” dedi.

VakıfBank’ın Hollandalı orta oyuncusu Robin de Kruijf ise “Grupta oynadığımız ilk iki maçı kazanmayı başardık. Rakibimiz ise şu ana kadar iki mağlubiyet aldı. Ancak bu durum maçı rahat kazanacağımız anlamına gelmiyor. Slovenya’da kazanmak için en iyi şekilde hazırlandık. Her zaman olduğu gibi galibiyetin yanı sıra iyi oyunu da hedefliyoruz. Üst üste 10 resmi maç kazanmış durumdayız, bu serimizi devam ettirmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

VakıfBank kadrosuna bu sezon dahil olan smaçör oyuncu Cansu Çetin ise “Diğer tüm Şampiyonlar Ligi maçlarımız gibi Calcit maçı da bizim için oldukça önemli. Takım olarak iyi bir hava yakaladık, mental ve fiziksel hazırlıklarımızı da tamamladık. Slovenya deplasmanından üç puan alarak İstanbul’a dönmeyi ve kazanma alışkanlığımızı sürdürmeyi istiyoruz” dedi.


Haberi Paylaş

Comments are closed.