VakıfBank liderliğini sürdürdü

Türkiye Bayanlar Voleybol Birinci Ligi 9. hafta mücadelesinde VakıfBank, deplasmanda İlbank ile karşı karşıya geldi. Başkent Spor Salonu’ndaki mücadeleden 3-0 galip ayrılan VakıfBank, puanını 26’ya yükseltti ve 9’da 9 ile namağlup liderliğini sürdürdü. VakıfBank’ta günün en skorer ismi 15 sayı ile Milena Rasic oldu.

İstatistik…

Karşılaşmaya Çağla, Cansu, Rasic, Seda, Kimberly, Kübra – Gizem (libero) ilk altısıyla başlayan VakıfBank üstün olduğu ilk seti 25-16 ile kazanmayı başardı. Karşılıklı sayılarla girilen ikinci sette ise ilk teknik molaya 8-4 önde giren İlbank oldu. Setin devamında oyuna ağırlığını koyan sarı-siyahlılar, ikinci teknik molada 16-14’ü buldu ve seti 25-18 almayı bildi. VakıfBank, karşılaşmanın üçüncü setini de 25-21 alarak mücadeleden 3-0 galip ayrıldı.

VakıfBank adına Milena Rasic 15 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Seda Aslanyürek (10 sayı) ve Kimberly Hill (10 sayı) de takımın sayı yükünü çeken diğer isimler oldu.

VakıfBank’ın Başantrenörü Giovanni Guidetti İlbank galibiyeti sonrası, “Bugün hücumda istediklerimizi gerçekleştirmeyi başardık. Karşılaşmada daha önce ilk altıda başlamayan oyuncularımıza şans verdik. Başta Seda, Cansu, Çağla ve Kimberly olmak üzere herkes sahada en iyi şekilde mücadele etti. Bizler için tatmin edici bir galibiyet aldık” dedi.

VakıfBank’ın tecrübeli ismi Seda Aslanyürek ise, “Deplasmanda net bir skorla kazandığımız için mutluyuz. Her maç farklı kadro ile çıkarak işimizi en iyi şekilde yapıyoruz. Takım arkadaşlarımı ve teknik ekibimizi kutluyorum, güzel bir galibiyete imza attık” diye konuştu.


Haberi Paylaş

Comments are closed.