Hill: En karizmatik Türk Atatürk

BD Milli Takımı’nın en yetenekli oyuncusu seçilen ve bu yıl Vakıfbank’a transfer olan dünyaca ünlü voleybolcusu Kimberly Hill, Hürriyet’e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hill, “Türkiye’de gördüğüm en karizmatik Türk kesinlikle Atatürk. Kiminle konuşsam bana Atatürk’ü anlatıyor. Türk insanını bu kadar çok etkileyen bir lider elbette ki benim de ilgimi çekti. Şimdilik çok az bilgi sahibiyim ancak Atatürk hakkında bilgimi geliştirmek istiyorum.” dedi.

Spora futbol oynayarak başladığını belirten Kimberly Hill, Portlant takımında ön libero olarak forma giydiğini belirterek “13 yaşıma kadarutbol oyuncusuydum. Ön libero olarak defanstan aldığım toplarla oyun kurup topu ileri taşıyor ve yaratıcı paslar atmaya çalışıyordum. Futbolu da çok severek oynuyordum. Ancak voleybolcu ablam fiziğimin voleybol sporu daha uygun olduğunu söyleyip denememi önerdi. Futbolu bıraktım ve kariyerime voleybolda devam ettim. Dünya çapında bir voleybolcu olduğum için kararımın doğru olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

‘OLİMPİYATTA ALTIN MADALYA BİZİM OLACAK’

TÜRKİYE’de kısa süredir bulunmasına rağmen herkesin kendisine Atatürk’ü anlattığını belirten Hill “Türkiye’de gördüğüm en karizmatik Türk kesinlikle Atatürk. Kiminle konuşsam bana Atatürk’ü anlatıyor. Türk insanını bu kadar çok etkileyen bir lider elbette ki benim de ilgimi çekti. Şimdilik çok az bilgi sahibiyim ancak Atatürk hakkında bilgimi geliştirmek istiyorum” diye konuştu. Amerika Milli Takımı’nda en değerli oyuncu seçilen Kimberly Hill önümüzdeki sezon hedefinin olimpiyat altın madalyası olduğunu belirterek “Rio Olimpiyatlarında altın madalyaya takım olarak kilitlendik. Bunu da başaracağız.” dedi.

TERÖR BENİ DEĞİL AİLEMİ KORKUTUYOR

Türkiye’ye gelirken dünyanın geri kalanından daha farklı coğrafyaya geldiğinin farkında olduğunu düşünen Hill, “Ben değil ama ailem Türkiye’de yaşanan bazı olayları duyduğunda endişelenip beni arıyor. Dünyanın her hangi bir yerinde olabileceği gibi kendimi burada güvende hissediyorum. Hiç bir çekincem ve korkum yok. Ancak konuştuğumuz şeyler de bir gerçek” dedi.

ŞAMPİYON 3 TAKIM ARASINDAN ÇIKAR

Dışardan baktığında dünyanın en büyük üç takımının Türkiye’de bulunduğunu gördüğünü belirten Hill, “Geçtiğimiz yıllarda Şampiyonlar Ligi kuraları çekildiğinde VakıfBank, Fenerbahçe veya Eczacıbaşı ile eşleştiğimizde “Eyvah” diyorduk. Kaybedeceğimizi biliyor sadece avantaj sağlayabilmek için 1 set kazanmak için oynuyorduk. Türk takımları karşısında 1 set kazanmak dahi sizi mutlu ediyor zira dünyanın en iyi üç takımından biriyle oynuyorsunuz.

‘FİNAL BELİRLER’

Bu yıl Türkiye Ligi’de rakiplerimiz Fenerbahçe ve Eczacıbaşı Vitra’nın şanslarını eşit görüyorum. Final maçları şampiyonun kim olacağını belirleyecek” şeklinde konuştu.

EN ÇOK KAYMAĞI SEVDİM

Türkiye’de yemekleri çok sevdiğini belirten Hill, “Özellikle kaymağı çok seviyorum. Kebap türlerine de bayılıyorum. Hele sütlaç hele baklavayı enfes. Bu ülkede sevmediğim tek unsur şoförler. Trafikte araba kullanan sürücüleri hiç sevemedim” dedi.

İSTANBUL TAM BİR AVRUPA ŞEHRİ

26 yaşına İstanbul’da giren ve bir gece kulübünde arkadaşlarıyla eğlenerek doğum gününü kutlayan Hill, “İstanbul tam bir Avrupa kenti. Birçok Avrupa kentinde bulamayacağınız güzellikleri bu kentte bulmak mümkün. Türkiye’de basketbol, voleybol sporu yapan Amerikalı arkadaşlarım olduğu için yalnızlık çekmiyorum.”

MAÇLARA TARAFTAR GELMEMESİ ŞAŞIRTICI

ABD’de voleybol ligi olmamasına rağmen kolej ve üniversite seviyesindeki maçların çok çekişmeli ve seyircili geçtiğini belirten Hill, “Geçen yıl İtalya’nın Novara takımındaydım. İki ülke arasındaki beni şaşırtan tek fark taraftar ilgisi. İtalya’da her maçta taraftarlar salonları dolduruyordu. Türkiye liginde salonların boş kalması inanılır gibi değil.


Haberi Paylaş

Comments are closed.