#RoadToRio

Türkiye, 2016 Ocak ayında Ankara’da Bayanlar Avrupa Voleybol Kıta Elemelerine ev sahipliği yapacak.

8 ülkenin katılacağı elemelerde 1. sırayı alacak takım Rio 2016’ya doğrudan katılacak. 2. ve 3. sırada yer alan iki ülke ise Mayıs ayında şanslarını son kez Kıtalararası Elemelerde deneyecekler.

Türkiye Voleybol Federasyonu, 11 Aralık günü Lüksemburg’da Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Genel Merkezi’nde yapacağı sunumla, tüm dünyanın gözünün üzerinde olacağı Ankara elemeleri hazırlıklarını ve organizasyon planlamasını, tüm konuk ülkeler ile Avrupa Voleybol ailesine anlatacak.

TVF Başkanı Özkan Mutlugil’in açıklaması:

“Tüm hazırlıklarımız tamam. Ev sahipliğini aldığımız günden bu yana aralıksız çalışıyoruz. 4-9 Ocak 2016 tarihlerinde Ankara’da Avrupa’nın en iyi ulusal bayan voleybol takımlarını ağırlayacağız. 2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları’na giden yol Ankara’dan geçecek. Milli Takımımızın yanı sıra 7 Avrupa ülkesinin sporcularını başkentimiz Ankara’da misafir etmekten büyük mutluluk duyacağız. 8 takım kıyasıya mücadele edecekler ve sadece 1. olan takım doğrudan Rio biletini kazanacak. 5 gün boyunca Başkent Voleybol Salonu’nda büyük bir voleybol festivali sergilenecek. Tüm voleybolseverleri Rio’ya giden bu yolda Ankara’da Milli Takımımızın yanında olmaya davet ediyoruz”.


Haberi Paylaş

Comments are closed.