2 ayda olgunlaştım

Sezon ba­şın­da Ec­za­cı­ba­şı­’n­dan Bus­to Ar­si­zi­o’­ya ki­ra­la­nan mil­li vo­ley­bol­cu İtal­ya­’da ge­çir­di­ği kı­sa sü­re­de büyük de­ği­şim ya­şa­dı­ğı­nı söy­le­di. “2 ay­da çok şey öğ­ren­dim. Tek ba­şı­ma ye­ni bir ül­ke­de oy­na­mak, so­rum­lu­luk al­mak be­ni vo­ley­bol açı­sın­dan olgunlaştırdı” dedi.

Vo­ley­bol ka­ri­ye­ri­ni İtal­ya­’nın kök­lü eki­bi Unen­do Ya­ma­may Bus­to Ad­si­zi­o’­da sür­dü­ren Göz­de Yıl­maz, BU­GÜ­N’­e özel açık­la­ma­lar­da bu­lun­du.

Se­zon ba­şın­da Ec­za­cı­ba­şı­’y­la 3 yıl­lık söz­leş­me im­za­la­dık­tan son­ra tec­rü­be ka­zan­mak için ken­di is­te­ğiy­le İtal­yan eki­bi­ne ki­ra­lık gi­den 24 ya­şın­da­ki mil­li vo­ley­bol­cu, İtal­ya­’da­ki ya­şa­mı ve Mil­li Ta­kı­m’­la il­gi­li de­ğer­len­dir­me­ler­de bu­lun­du.

* Ön­ce­lik­le İtal­ya­’ya alı­şa­bil­din mi?
Alış­tım. Ya­şa­dı­ğım şe­hir kü­çük ve çok gü­zel. Ha­yat çok ko­lay. Tra­fik di­ye bir şey yok. Ka­fam ra­hat. Ye­mek­ler çok gü­zel, çok sağ­lık­lı. İs­tan­bu­l’­da bu­la­bil­di­ğim­den çok da­ha faz­la ken­di­me ayı­ra­cak vak­tim var. Bus­to­’da her­kes vo­ley­bo­lu se­vi­yor. Bun­lar ha­ya­tı­mı çok ko­lay­laş­tı­rı­yor.

* Yurt­dı­şın­da oy­na­mak na­sıl bir duy­gu?
Be­nim ilk yurt­dı­şı tec­rü­bem. Evim­den, ai­lem­den, dü­ze­nim­den uzak olun­ca baş­lar­da bi­raz zor ol­du ama alış­tım. Vo­ley­bol açı­sın­dan çok ve­rim­li geç­ti­ği­ni dü­şü­nü­yo­rum. 2 ay­da çok şey öğ­ren­dim. Tek ba­şı­ma ye­ni bir ül­ke­de oy­na­mak, so­rum­lu­luk al­mak be­ni vo­ley­bol açı­sın­dan ol­gun­laş­tır­dı.

* Tür­ki­ye ve İtal­ya ara­sın­da­ki vo­ley­bol açı­sın­dan far­kı var mı?
Çok fark­lı. İtal­ya­’da oyun­cu ve ta­kım ka­li­te­si bir­bi­ri­ne ne­re­dey­se denk. “Ke­sin ka­za­nı­rı­z” di­ye­bi­le­ce­ği­niz bir maç yok. Bu yüz­den hem çok ke­yif­li, hem çok zor hem de çok ge­liş­ti­ren bir lig.

* Ta­kım için­de du­ru­mun na­sıl?
Bus­to­’da hiç oy­na­ma­dı­ğım bir po­zis­yon­da oy­nu­yo­rum. O yüz­den ço­ğu şey be­nim için ye­ni. Da­ha iyi ola­bil­mek için çok ça­lı­şı­yo­rum. Ta­kım ola­rak da li­gi ilk 4 ta­kım ara­sın­da bi­tir­mek he­de­fi­miz. Rakipler güçlü ama yenilmez değiller * Olim­pi­yat ele­me­le­ri­ne ar­tık çok az kal­dı. Ha­zır­lık­lar na­sıl gi­di­yor? Her­ke­sin mo­ti­vas­yo­nu çok yük­sek, çok iyi ça­lı­şı­yo­ruz. He­ye­can­la, sa­bır­sız­lık­la evi­miz­de maç­la­rın baş­la­ma­sı­nı bek­liyo­ruz.

* Ra­kip­le­ri­miz Hır­va­tis­tan, Al­man­ya ve Hol­lan­da için neler söylersin?
Çok güç­lüler ve hepsini cid­di­ye alı­yo­ruz. Mak­si­mum per­for­man­s gös­te­rir­sek yenilmez rakip yok. Rio hedefi kolay değil ama bir­bi­ri­mi­ze ina­nıyoruz. An­ka­ra se­yir­ci­si­nin des­te­ğiy­le şan­sı­mı­zın ar­ta­ca­ğı­nı dü­şü­nü­yo­rum.

Milliler Rio sınavında
A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 4-9 Ocak 2016 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek olan 2016 Rio Olimpiyatları Avrupa Kıtası Elemeleri’nde mücadele edecek. Rakipler Rusya, İtalya, Hollanda, Almanya, Hırvatistan, Polonya ve Belçika.

BEGÜM DOĞANAY SÜÜLKER


Haberi Paylaş

Comments are closed.