Pelin Emniyetli Eczacıbaşı galibiyetini voleybolunsesi.com’a yazdı

2016’ya Eczacıbaşı Vitra’dan Güzel Başlangıç

Yeni yılın ilk derbisi Eczacıbaşı’nın Vakıfbank’ı 3 puanla yenmesiyle sonuçlandı. Maça Nilay, Poljak, Larson, Büşra, Calderon, Neslihan, libero Gülden başlayan Eczacıbaşı Vitra ilk 2 seti geriden gelerek kazandı ve setlerde 2-0 öne geçti.

Vakıfbank ise maça Gözde, Naz, Kübra, Milena, Kimberly, Lonneke ve libero Gizem ile ilk setin 2. teknik molasına kadar etkili bir oyunla başladı desek de bu sayıdan sonra hem hücumdaki düşüş hem de defansta istedikleri topları çıkartamamaları oyun ritminden uzaklaşmalarına ve 2-0 geriye düşmelerine neden oldu.

Maçın geneline bakarsak Calderon’un harika hücum performansı ve 25 sayısı, Poljak’ın alıştığımız blokları, Neslihan’ın “Neslihan bu” dedirten müthiş sayıları, Caprara’nın Türk Pasör tercihi ve tüm takım olarak mücadeleyi hiç bırakmadan galibiyeti hak eden güler yüzlü bir Eczacıbaşı Vitra vardı sahada. Vakıfbank cephesinde ise işlerin 3. set dışında hiç iyi ve planladıkları gibi gitmediğini söyleyebiliriz. Maça 18:30’da gelerek sanki 1 saat geç başladı Vakıfbank ve 2-0’dan sonra oynamaya başladı. Ne hücumda ne defansta kimse gününde değildi. Aslında Naz’ın servis turlarında arayı kapatmaya çalışıp hatta kazandıkları sette seti koparmalarına rağmen maçın genelinde bunu yapamayınca yenilgi de kaçınılmaz oldu. Vakıfbank’ta tek güzel şey Seda’nın sonradan girip yaptığı katkı ve iyi performansıydı. Ligin 2. yarısı bu maçla daha keyifli geçeceğini hepimize gösterdi.

Maçtan bir voleybolcu gözüyle bir not: Neslihan’ın 2.set 23-23’te servise geldiğinde smaç servis atmasını istemeyip float servis attıran Caprara’ya servisi kaçırdıktan sonra sitem etmesinin 4.sette 24-24’te smaç servisten aldığı direk sayı ve maçın son sayısında attığı etkili servisle HAKLI çıkması 🙂


Haberi Paylaş

Comments are closed.