Gül İlter’den Salihli’ye cevap

Antrenör Gül İlter, Salihli Belediyespor’un kendisi ile ilgili yaptığı açıklamaya yazılı cevap verdi.

Açıklama şöyle:

İş akdimin tek taraflı olarak sonlandırıldığı 17.12.2015 tarihinde almış olduğum karar gereği Kulübümü, takımımı zarara uğratmamak adına herhangi bir açıklama yapmama kararı almıştım. Ancak Salihli Belediyespor Kulübü yönetim kururlunun, şahsımı hedef alan ve basında yer alan açıklamalarını okuduktan sonra cevap hakkım oluştuğunu düşündüğüm için işbu açıklamaları yapma gereği duydum.

Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki voleybol ve spor kültüründen uzak insanların kaleme aldığı bu açıklamayı tebessüm ederek okumaya başladım ve gülerek bitirdim. Çünkü ciddiye alınmayacak, gerçekleri çarpıtan ve (gönlüm istemese de) alınacak kötü sonuçlar durumunda Salihli halkına bir günah keçisi göstermek için kaleme alınan bu açıklamaları spor ve voleybol kamuoyunun ciddiye almamasını tavsiye ediyorum.

1.Salihli Belediyespor Kulübü yönetim kurulundan hiçbir zaman şahsıma ve vekilime uzlaşma talebi ile gelinmedi. Bırakın uzlaşma talebi ile yaklaşmayı vekilim tarafından kulübe gönderilen 24.12.2015 tarihli ihtarnameye cevap verilmemiş bunun üzerine 08.01.2016 tarihinde kulüp aleyhine icra takibine girişilmiş bu takip kulüp yetkililerine 11.01.2016 tarihinde tebliğ olmuştur. İyi niyetli olduklarını ve uzlaşma yanlısı olduklarını iddia eden Kulüp başkan ve başkan yardımcıları 19.01.2016 tarihinde icra müdürlüğüne giderek borca itiraz etmek istemişler ancak dosaya ile ilgili itiraz süresini kaçırdıklarını burada öğrenmişlerdir. Bununla ilgili evrakları burada sizlere sunuyorum. Şimdi tüm kamuoyuna soruyorum Uzlaşma niyetinde olan kişi bana mı gelir yoksa adliyeye mi gider?

2.Başarıyı skor ile belirlemeye çalışan ve 11 maçta 10 mağlubiyetin nasıl alındığını sorgulamayan, düşünmeyen, anlamayan ve açıklayamayan zihniyetin, voleybolu spor değil skor olarak değerlendirdiği için 10 maçta alınan 5 puanın mevcut şartlar içinde başarı olduğunu fark etmesini beklemek doğru olur mu?

3.Teknik yetersizlik yüzünden yönetim kurulu görevime son vermiş. Voleyboldaki temel sistemleri ve taktikleri bana ve yardımcılarıma sorup öğrenmeye çalışan yönetim kurulu üyeleri acaba hangi ölçme kriterlerine göre teknik yetersizliğime karar vermiş ve ayrıca başkan da dahil olmak üzere hangi yönetici geçmişte bırakın voleybol oynamayı 1.Lig veya 2. Lig voleybol maçını bir salonda seyretmiş?

4.Her takımın transferi bitirdiği günlerde biz yabancı oyuncu ve bir kısım yerli oyuncularımız da olmadan antrenmanlara başladık. Lig başladıktan sonra yabancı oyuncu transferleri gerçekleşmeye başladı. Bununla ilgili burada bulunan tüm gazeteci arkadaşlarımızda yapmış oldukları haberlere sebebiyle oyuncuların transfer tarihlerini ve takıma katılma tarihlerini bilmektedirler. Diğer takımlar hazır kadro ile ligde oynarken biz hem yarışan hem de yapılanan bir takım olma özelliğinden kurtulamadık. Dolayısıyla 1.Lig’de tutunmanın ne kadar zor olduğunu ifade eden yönetim kurulu, acaba Ağustos ayına kadar neredeydi?

5.Kulübün gelirleri yetmediği durumlarda gereğini yaptıklarını ifade eden yönetim kurulunun gereği olarak yaptıklarından birkaç örnek;
a)Sezon öncesi Manisa’da yapılan turnuvanın bitiminde takımın beslenme dahil olmak üzere hiçbir ihtiyacı ile ilgilenmeden sporcuları Manisa’da bırakıp Salihli’ye dönmek.
b)Spor salonunun ısıtma sorununu çözememek ve sporcuları soğuk havada eşofmanlarla antrenman yapmaya zorlamak.
c)Alternatif forma talebimizi geri çevirerek yarım devreyi neredeyse tek forma ile oynamaya zorlamak.
d)Ödemeler konusunda sporculara verdikleri hiçbir sözü zamanında yerine getirmemek. Bu nedenle libero Serpil, Aslı ve Aslıhan’ın Salihli’yi terk etmesi ve sonra bu oyuncuları ikna etmek için kendilerine defalarca telefon edilmesi.
e)Deplasman otel organizasyonlarını sağlıklı şekilde yapmayı becerememek ve takımın otel lobilerinde saatlerce beklemesine sebebiyet vererek sıkıntı çekmesine sebep olmak.
f)Porto Rico’dan transfer etmek için Salihli’ye getirilen Karina OCASIO ile hiçbir yöneticinin ilgilenmemesi (oyuncunun Salihli’ye geldiği gün ben ve takım Fenerbahçe maçı için İstanbul deplasmanında bulunmaktaydık) ve dünya çapında söz sahibi bu sporcunun bu ilgisizlik yüzünden Ankara’da patlayan bombayı bahane edip Salihli’yi terk etmesi.

6.Transfer edilen oyuncuların tamamının benim seçimim olduğunu söylemişler. Evet, bu doğru ve bu oyuncuları seçtiğim için ve bu takımla çalıştığım için gururluyum ve kendilerini hem seviyorum hem de buradan selamlarımı iletiyorum.

7.Yapılan açıklamada yönetim kurulunun performansından şüphe duyduğu oyuncular bile benim isteğimle alındığı belirtilmiş. Acaba bu oyuncular kim? Yönetim kurulu bu ifadesi ile şu an bütün takımı zan altında bırakmıştır. Bu durum bile bizim teknik ekip ve oyuncular olarak yönetim kurulu ile yaşadığımız iletişim çatışmasının nereden kaynaklandığının anlaşılması konusunda kamuoyuna bir işarettir.

8.Oyuncular arasında otorite eksikliğinden kaynaklanan gruplaşmalar yaşandığını iddia eden yönetim kurulunun buradaki yanlış ifadesi, otorite eksikliğinin kendileri tarafından olduğunun açıklanmamasıdır. Örneğin bir maç esnasında oyuncumuz Aslıhan’a kulüp başkanının sözle sataşması ve oyuncunun buna tepki vermesi bu otorite eksikliğinin yanına saygı eksikliğini de getirmiştir.

9.Salihli’nin yakaladığı tarihi fırsatı kaçırmamak için benim görevime son verdiklerini açıklayan yönetim kurulunun kendisi, tarihi fırsatın kaçması için yeterlidir. Başkan ve yöneticiler, beni ve sporcularımı karalayarak muhtemel kötü sonuçlara kılıf arıyorlar ama bilseler ki ana neden kendileri, işte o zaman Salihli Belediyespor’daki mevcut pek çok sorun çözülecektir.

10. Açıklamada sürekli olarak benim teknik açıdan yetersiz olduğumu iddia ederek sistematik karalama ve değersizleştirme çabasına giren yönetim kurulu acaba TSYD tarafından 2015 yılının en başarılı antrenörü seçildiğimi ve geçtiğimiz günlerde bu ödülü İzmir’de aldığımı biliyor mu?

11. Açıklamada sürekli olarak benim teknik açıdan yetersiz olduğumu iddia ederek sistematik karalama ve değersizleştirme çabasına giren yönetim kurulu acaba milli takım antrenörlüğüne kadar yükseldiğimi hatırlıyor mu?

12. Yönetim kurulunun keyfekeder kararı ile görevime son verilmesi üzerine sözleşme gereği ve yasal olarak almam gereken hakkımı almamın vicdanen tartışmalı olduğunu iddia ederek başka bir karalama çabasına giren yönetim kuruluna, takımı 26’da 26 yaparak şampiyon olduğumuz geçen sezonki 4 aylık ödenmeyen maaşlarımı ve SGK ödemelerini hatırlatmak isterim. Bu 4 aylık alacağımın ödenmemesi vicdanen tartışmalı değil mi?

13. Salihli Belediyespor’un ne kişilere ne yönetim kuruluna ne de belediyeye ait olmadığını açıklayan yönetim kurulu, ticaret insanı olarak kulüpte işleri bittiği gün dükkanlarına geri dönecek ama ben bir spor insanı ve voleybol antrenörü olarak sporun içinde aktif olarak kalmaya devam edeceğim.

14. Alacağını tahsil eden eski antrenörünün parasına göz dikerek karalama ve değersizleştirme çabasına giren yönetim kurulu, benim kulübe zarar verdiğimi iddia etmiş. Halbuki zararı başından beri kendileri veriyor ve görevi bıraktıkları gün arkalarında maddi ve manevi bir enkaz bırakacaklar. İnşallah Salihli Belediyespor Kulübü ve Salihli Belediyesi bu enkazından altından kalkar.

15. İddia gelirlerine temlik koydurmakla bu kaynağın altyapıdaki gençlere aktarılmasını engellemişim. Bu iddiaya kargalar bile güler. Başından beri A takımı konuşuyoruz ve benim hakkımı kendileri ödeseydi iddia geliri A takımı oyuncularına gidecekti. Altyapıdaki gençler nereden çıktı? Bu şekilde yazılarak benim canımdan çok sevdiğim altyapı oyuncularının gözünde de beni küçük düşürmeye çalışıyorlar ama yanılıyorlar.

16.Yönetim kurulu, kamuoyundaki bazı yanlış bilgilenme ve yönlendirmelerin giderilmesi için böyle bir açıklamaya ihtiyaç duymuş ama asıl bu açıklama ile kamuoyunu yanlış bilgilendirme ve yönlendirme çabasına girmişler. Ben efendiliğimi koruyarak ve takıma zarar vermemek için görevimden alındığım günden sonra bir basın açıklaması yapıp gerçekleri ifade etmedim. Fakat yönetim kurulunun bu basın açıklamasından sonra bunları açıklamam gerekti ki anlatmadığım daha pek çok ciddi durumun olduğunu da belirtmek isterim.

17. Salihli Belediyespor’dan kimsenin alacağı kalmamış ve kalmayacaktır diye iddia eden yönetim kuruluna, geçen sezonki 4 maaş alacağımı ve SGK ödemelerini tekrar hatırlatıyor ve kendilerini objektif olmaya davet ediyorum. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki Salihli Belediyespor’dan kimsenin alacağı kalmayacaktır ama bana başından beri her türlü haksızlık ve zorlukları yaşatan bu yönetim kurulunda “Ah”ım kalacaktır.

18.Yönetim kurulu gereğini Salihli kamuoyu vicdanına bırakmış. Ben ise Salihli kamuoyu vicdanına bırakmıyorum çünkü Salihli halkı haftalar önce bu konuda kararını verdi. Bana verdikleri destekler için kendilerine tekrar teşekkür ederken ben bu konularla ilgili gereğini Türkiye voleybol kamuoyuna bırakıyor ve hem akademik hem de pratik anlamda yıllarını voleybola vermiş ve bugünlere adeta tırnakları ile gelmiş bir voleybol antrenörü olarak beni karalamak, küçük düşürmek, değersizleştirmek için bu açıklamaları yapan yönetim kurulunu da Allah’a havale ediyorum.

Saygılarımla

Gül İLTER
Voleybol Antrenörü


Haberi Paylaş

Comments are closed.