Ayça Karakaç’ı tanıyalım?

Karşıyaka Asrın Grup voleybol takımının başarılı genç oyuncularından Libero mevkinde görev yapan Ayça Karakaç’ı yakından tanıyalım.

-Öncelikle sizi tanımak isteriz kendinizden bahseder misiniz?
1997 yılında İzmir ili Karşıyaka ilçesinde doğdum. İlk öğretimi Metin Aşıkoğlu okulunda okudum. Son sene bir kaç voleybolcu arkadaşım ile Kenan Gamsız ilkögretim okuluna toplandık. Liseyi Gelişim Koleji’nin verdiği voleybol bursu ile bitirdim. Şimdide Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde voleybol Antrenörlüğü okuyorum.

-Voleybola nasıl başladınız?
Voleybola 11 yaşında Mavişehir spor kulübünde başladım. 4 sene sonra Karşıyaka spor kulübüne transfer oldum. Alt yapı yaşım bitene kadar buradaydım Türkiye derecelerimiz oldu. Halen Karşıyaka spor kulübünde ikinci ligde devam etmekteyim.

-Voleybolu yetenekleri ve zorlukları sizce nelerdir?
Benim için voleybol hep birinci plandaydı Başarıya ulaşmak için çok çalıştım halada çalışıyorum. Voleybol yetenek kadar zeka gerektirende bir spor. Voleybolu birinci planda tutan biri için okul yaşamı çok zor ama imkânsız değil.

-Voleybolu siz mi seçtiniz yoksa aileniz mi yönlendirdi?
Sevil hocamın ben 4.sınıftayken okuluma gelip voleybolu tanıtmasıyla benim için her şey başladı. Anneme gittim “anne ben voleybol oynamak istiyorum” dedim ve başladım.

-Voleybol dışında hangi sporla ilgileniyorsunuz?
Voleybol dışı olmayacak ama beach volley oynuyorum. Yazın partnerimle TVF pro beach’in düzenlediği turnuvalara katılıyoruz.

-Hobileriniz ve sizi tanımlayacak özelliklerinizi bilmek isteriz?
Müzik dinlemek ve şarkı söylemeyi çok severim. Sevdiğim insanlarla vakit geçirmek, eğlenmek çok hoşuma gider. Ağır başlı birisiyim ama sahada bunu hırsa ve isteğe çeviririm.

-En büyük hayaliniz ve gerçekleştirmek istediğiniz projeleriniz nelerdir?
Hedeflerim var bu doğrultuda kendimi en iyi şekilde geliştirmeye çalışıyorum. Libero olarak çok iyi yerlere gelmek istiyorum. Bunu gerçekleştirmek elimden geleni yapıyorum, umarım hayallerime kavuşurum.

-Hiç kimsenin göremediği bir özelliğin var mı?
Ben sevdiklerime kendimi açarım. Genelde göremedikleri bir özelliğim yoktur. Olduğum gibi biriyim.

-Bizimle bu söyleyişi yaptığınız için teşekkür ederiz son olarak ne söylemek istersiniz?
Ben teşekkür ederim. Buradan bana destek olan arkamda olan herkese çok teşekkür ederim.


Haberi Paylaş

Comments are closed.