Herkes voleybol oynasın diye…

Validebağ Voleybol Kulübü Ocak 2016’da Kadıköy’de kuruluş işlemlerine başladı.Üç arkadaş, Alican Kurul,Furkan Akçay,Evren Öktem voleybolu çok sevip oynayacak kulüp bulamamalarından dolayı kendileri gibi voleybolu sevmesine rağmen oynama imkanı bulamamış arkadaşları bir araya getirecekleri bir oluşum içine girdiler.

Kulübün kurucu başkanlığını üstlenen Alican Kurul ”Voleybol oynamak için çalmadık kapı bırakmadım fakat bazıları voleybol geçmişi bazıları da fizikten dolayı kabul etmedi. Ama voleybol aşkı benim için her şeyin önünde geldiğinden ne yapıp edip voleybol oynamak için kendime söz verdim. Furkan ve Evren ile Caddebostan’da voleybol oynarken tanıştık. Ortak yönlerimizin çok olduğunu fark edip bir arada voleybol oynamaya karar verdik ve bu sezonda bu birlikteliği resmiyete dökmeye karar verdik ve Validebağ Voleybol Kulübü böyle bir ortamda kuruluş işlemlerine başladı.”

Kulüp kurucuları kuruluş işlemleri için yönetim kurulu çalışması yaparken…

Kurul, “Kulüp ismimiz çalışmalarımızı yaptığımız salonda çalışan İstanbul’un ilk voleybol kulübü olan İstanbul Voleybol Kulübü’nden esinlenerek ve salonun lokasyonunun ismini birleştirerek Validebağ Voleybol Kulübü olarak belirledik.
Kulübümüzün sadece Voleybol Şubesi bulunup şimdilik sadece A Erkek takımımız bulunmaktadır. Takımımıza katılmak için en önemli kriter voleybol seviyesi değil voleybol sevgisidir. Boy, kilo ya da voleybol teknik ve taktik bilgisinden ziyade grup içi uyum ve oynarken eğleniyor olmak en önemli kriterlerimiz. Kulüp olarak şampiyonluklar değil maçlarda alınan galibiyetler değil voleyboldan zevk alıyor olmak bizim en büyük hedefimiz.” dedi.

Kulübün voleybol şube sorumlusu Furkan Akçay ”Kulübümüz masraflarını Anadolu’da çok sık görülen İmece usulü ile karşılamaktadır. Örneğin salon kirasını aramızda antrenmana gelen takım arkadaşlarımızla eşit şekilde bölüşerek karşılıyoruz. Yeni bir kulüp olduğumuzdan dolayı aşırı derecede maç topuna, forma ve eşofman gibi ekipmanlara ihtiyacımız var, buradan da bize destek olabilecek maddi ve ayni yardım edebilecek sponsorların desteklerini bekliyoruz.” dedi.

2016-2017 sezonu hazırlıklarına başlayan A Takım…

Ocak ayında oluşumuna başlayan Validebağ Voleybol Kulübü antrenmanlarına başlamasından kısa bir süre sonra Avrupa Voleybol Federasyonu ve Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından düzenlenen turnuva etkinliğinde salonlarda yer aldı.
Avrupa Voleybol Federasyonu tarafından bu yıl Şubat ayının 29 gün olmasından dolayı yılın 366 gün olacağından Cev tarafından tüm Avrupa ülkelerinde Voleybol için Bir Gün Daha (#OneDayMore4Volleyball) etkinliği düzenlendi. Avrupa’nın 55 ülkesinde düzenlenen etkinlikler ülkemizde de 81 ilde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
Kuşkusuz Türkiye’de en büyük organizasyonda Federasyon Başkanı Özkan Mutlugil ve yönetim kurulu üyeleri ile ünlülerin katılımıyla İstanbul’da düzenlendi.
Ocak 2016 da kurulan Validebağ Voleybol Kulübü bu organizasyona 2 takım olarak katılarak kuruluşundan sadece 1 ay geçmesine rağmen voleybol sahalarına indi.
2 Takım olarak yer alan Validebağ kadrosu şu isimlerden oluştu.

VALİDEBAĞ BEYAZ TAKIM :
FURKAN AKÇAY, ERMAN KUNT, FURKAN GÜLEN, MURAT CAN EYİ, MUHSİN YANAR, YUSUF ÖRÜK
VALİBEBAĞ YEŞİL TAKIM :
ALİCAN KURUL, EVREN ÖKTEM, İBRAHİM CAN NARİN, BURAK CİVLEZ, ABDULLAH KÖŞGEN, DOĞKAN KORKMAZ

Antrenörlüklerini Ercan Saka’nın yaptığı takımlarımız turnuvada oynadığı maçlarda şu sonuçları aldı.
VALİDEBAĞ VOLEYBOL BEYAZ TAKIM : 23 – ADRESSPOR : 29
VALİDEBAĞ VOLEYBOL YEŞİL TAKIM : 22 – CADDEBOSTAN : 29
VALİBEBAĞ VOLEYBOL BEYAZ TAKIM : 22 – CADDEBOSTAN : 29

Validebağ Voleybol Kulübü başantrenörü Ercan Saka “Önemli olan burada takımlarımızın eksiklerini görmek ve de etkinlikten eğlenceli anlar yaşamak istedik, bende takımlarımızın eksiklerini görüp notlar aldım, ilerde daha çok çalışarak eksiklerimizi giderip iyi takım olacağımıza inanıyorum. Geçmişten ünlü voleybolcuları ve ünlü sanatçıları bir arada görmek oyuncularımızı mutlu etti, onlarla beraber hatıra için fotoğraflar çekildik. Bu arada organizasyon konusunda da şunu değinmek istiyorum, etkinlikte az katılım ve az izleyen vardı, bunun eksiği de reklam konusunda olmasıydı, bazı eksikler ve hatalar olmasına rağmen organizasyon sade bir şekilde sorunsuz sona erdi. Umarım gelecek yıllarda etkinlik daha iyi olarak organize bir şekilde yapılıp daha çok katılım ve çok izleyici gelir salonlara, çünkü salonlarımız boş olmamalı, coşkulu bir şekilde etkinlik yaşayalım ki voleybol severlerin unutamayacağı anıları olsun bu tip organizasyonlarda. Buradan kulüp yönetimine ve takım oyuncularıma ellerine ayağına sağlık diyerek teşekkürlerimi sunuyorum , bu etkinliği düzenleyen yetkili kurumlara da şükranlarımı sunarım.” dedi.

Kuruluş işlemlerini sürdüren Kadıköy’ün yeni voleybol kulübü Validebağ Voleybol Kulübü çalışmalarını haftada bir gün Validebağ Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde sürdürürken aralarına katılacak yeni sporcuları bekliyor.

Kulüp 2016-2017 sezonunda İstanbul Büyük Erkekler ve Deplasmanlı Bölgesel Ligde Kadıköy’ü temsil edecek.


Haberi Paylaş

Comments are closed.