CEV: Takdir hakkı bizimdir

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Fenerbahçe Universal´e Şampiyonlar Ligi´ne davet edilmemesi, wild card verilmemesi; veya wild card talebine olumlu yanıt verilmemesine yaptığı açıklamalarla açıklık getirdi.

İlk açıklama CEV Direktörü Thorsten Enders´ten geldi.

Direktör Enders´in görüşleri şöyleydi:

“Fenerbahçe´nin wild card talebinin reddedilmesi konusunda tek söz sahibi CEV´dir. Biz geçen sezon yaşanan usulsüzlükler hakkında kulübe uyarı gönderdik. Şampiyonlar ligi konusunda tek yetkili CEV´dir. Fenerbahçe ligde final oynamış olsa böyle bir yaptırıma gitmezdik. Ancak wild card regülasyonu hakkında kurallar net. CEV´in otoritesini sarsacak hareketlerde bulunulduğu için bu kararı almayı uygun gördük. Türkiye Voleybol Federasyonu bize iki kulübün de wild card talebini gönderdi. Bu kararda onların herhangi bir söz hakkı bulunmadı, bulunamaz da. Bu sezon için yapılacak herhangi bir itirazın geçerli olması söz konusu değil. Gelecek sezondan itibaren Fenerbahçe yeniden Şampiyonlar ligi´ne katılmakta serbesttir. Bu kararı sadece CEV´in otoritesini sarsmamak için aldık, bunu bir kulübe sergilenen bir tavır olarak değerlendirmek doğru olmaz. Fenerbahçe´nin sportif başarılarını takdir ediyoruz, ancak kurallar böyle ve kurallara uyulmak zorunda.”

Bu açıklamanın ardından CEV Yönetimi TSİ 19:30´da da şu açıklamayı resmi sitesi www.cev.lu´da şu açıklamayı yayınladı:

“CEV Şampiyonlar Liginin 2013 faaliyeti her iki kategoride de genişlemeye başladı.

Avrupa Voleybol Konfederasyonu, bu vesile ile Avrupa´nın en elit kulüplerarası şampiyonasına katılım için wild card verme inisiyatifinin, muhtelif ulusal federasyonların başvurularının titizlikle analiz edilmesine bağlı olarak tümüyle kendi takdir ve uhdesinde olduğunun altını kuvvetle çizer.

Ne var ki, bayanlarda geçen yılın şampiyonu Fenerbahçe Universal’in Şampiyonlar Ligindeki yokluğunun da; tümüyle bu kulübün bu kupada geçen yıl sergilediği yakışıksız davranışlar, özellikle Şampiyonlar Ligi dörtlü finalinde, 24-25 Mart’ta Bakü´de gerek oyuncuları, gerekse idarecileri vasıtasıyla CEV´in otoritesini hiçe sayan tutumları nedeniyle, başvurularının reddedilmesinden kaynaklandığını bilhassa vurgulamak isteriz.

Fenerbahçe Universal´in 2012 şampiyonlar ligindeki performansını takdir etmemiz, CEV´in bu kabil yakışıksız davranışları Avrupa Voleybolunun yegâne yöneticisine ve onun paydaşlarına saygısızlık olarak değerlendireceği gerçeğini değiştirmez.

İlaveten; kulübün, finallerin ardından makama ulaşan raporlar doğrultusunda, kendilerine bir dizi finansal ve sportif müeyyideler uygulanabileceği konusunda tam zamanında ve hakkıyla uyarıldığını, CEV’in branşın saygınlığı ve imajını korumak adına gerekli tedbirleri alma niyetinde olduğu hususunda bilgilendirildiğini de belirtmek isteriz.

Kulüp, bu uyarıya rağmen CEV’in branşın yüceltilmesi yönündeki gayretlerine uyacağına dair hiçbir taahhütte bulunmadığı gibi, reaksiyon olarak CEV’e herhangi bir açıklama veya cevabi değerlendirme de göndermemiştir.”

CEV bundan dolayı bu kararını tekrar gözden geçirmeyecek, kulübün taraftarlarının, branşımızın iyiliği için bunun gerekli olduğunu anlayacaklarını umacaktır.”
 

 


Haberi Paylaş

Comments are closed.