Filenin Sultanları Güney Kore’ye gitti

A Milli Bayan Voleybol Takımı, Dünya Grand Prix ilk ayak maçları için Güney Kore’ye gitti.

İlk ayak maçlarında Güney Kore, Küba ve Japonya ile 8-9-10 Haziran’da karşı karşıya gelecek olan milliler, sabah saatlerinde Güney Kore’ye hareket etti.

Ay-yıldızlı bayanların Grand Prix’deki ikinci durağı Sırbistan olacak. Milliler, 15-16-17 Haziran’da oynanacak grup maçlarında Arjantin, Küba ve Sırbistan’la karşı karşıya gelecek.

Dünya Grand Prix organizasyonunun üçüncü grup mücadelesi ise 22-23-24 Haziran tarihlerinde Japonya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek. ”Filenin Sultanları” burada da Güney Kore, Japonya ve Almanya takımlarıyla karşılaşacak.

-Finaller Çin’de yapılacak-
Grup maçlarında elde edilen puanlara göre ilk beş ülke, Çin’de yapılacak finalde mücadele etme hakkı kazanacak. Ev sahibi ülke Çin’in de katılımıyla Ningbo şehrinde düzenlenecek final maçları, 27 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde oynanacak.

Grand Prix maçlarından alınacak puanlar, ülkelerin dünya sıralamasına katkı yapması açısından önem taşıyor.

Antrenör Marco Aurelio Motta yönetimindeki milli takımın Grand Prix kadrosunda şu isimler bulunuyor:
Naz Aydemir, Nilay Özdemir, Eda Erdem Dündar, Bahar Toksoy, Ergül Avcı, Esra Gümüş, Gözde Kırdar Sonsırma, Güldeniz Önal, Neriman Özsoy, Selime İlyasoğlu, Polen Uslupehlivan, Gülden Kayalar Kuzubaşıoğlu, Gizem Güreşen.

 


Haberi Paylaş

Comments are closed.