Üç yabancıya izin çıktı

Voleybol Federasyonu önümüzdeki sezon Avrupa kupasında yer alan takımların birbirleriyle yapacakları maçta üç yabancıyla oynamasına izin verdi.

Federasyon’dan yayımlanan bildirimde avrupa kupalarında oynayacak takımların birbirleriyle yaptıkları maçta üç yabancıyı sahaya sürebileceklerini açıkladı.

Voleybol Federasyonu’nun resmi internet sitesinde yer alan açıklama şöyle;

2012-2013 Sezonunda Voleybol Ligleri (Bayan-Erkek) takım kadrolarında yer alacak yabancı uyruklu oyuncularla ilgili düzenlemeler aşağıdadır:
1. Lig Kulüpleri:
2012-2013 Sezonunda Türkiye 1. Liglerinde (Bayan/Erkek) yer alan kulüpler 12 kişilik müsabaka kadrosunda ve aynı anda oyunda en fazla 2’sine yer verebilmek üzere toplam 3 yabancı uyruklu sporcu bulundurabilecektir.
Ancak, Avrupa Kupalarına katılacak 1. Lig Bayan-Erkek takımları; yalnızca kendi aralarında (Balkan Kupası hariç diğer Avrupa Kupalarına katılan takımların birbiri ile) oynayacakları resmi müsabakalarda (Türkiye Kupası hariç); müsabaka kadrosunda ve sahada aynı anda en fazla 3 yabancı uyruklu oyuncu bulundurabilecektir.

2. Lig Kulüpleri:
2012-2013 Sezonunda Türkiye 2. Liglerinde (Bayan/Erkek) yer alan kulüpler 1 yabancı uyruklu oyuncuya lisans çıkartabilecektir.

3. Lig Kulüpleri:
2012-2013 Sezonunda Türkiye 3. Liglerinde (Bayan/Erkek) yabancı uyruklu oyuncu oynatılmayacaktır.

1 ve 2. Lig Kulüpleri; kadrolarında bulundurmak istedikleri yabancı uyruklu sporcuların TVF Sporcu Tescil, Lisans ve Transfer Talimatının 8. maddesinde belirtilen diğer belgelerle birlikte ITC (International Transfer Certificate) sisteminde gerçekleştirilecek işlemler sonrası alınacak uluslararası transfer sertifikasının aslını da Türkiye Voleybol Federasyonuna vereceklerdir.

Yabancı uyruklu sporcunun transferinde aslı Federasyona teslim edilmeyen hiçbir evrak esas alınarak işlem yapılmayacaktır.

Faksla yapılan belge ibrazlarının; CEV ve FIVB nezdinde ciddi sıkıntılara sebep olduğunu ve bu tür belgelerle işlem yapılmayacağını hatırlatır; kulüplerimizin buna göre önceden tedbir alması hususunda bilgi ve gereğini önemle rica ederim.

Erol Ünal KARABIYIK
Başkan
 


Haberi Paylaş

Comments are closed.