TVF Spor Lisesi Dünya üçüncüsü

Fransa’nın Toulun kentinde yapılan Dünya Liselerarası Voleybol Şampiyonasında Türkiye’yi temsil eden TVF Spor Lisesi Kız Voleybol Takımı Dünya Üçüncüsü oldu. Ay-Yıldızlı kızlarımız, şampiyonanın üçüncülük dördüncülük maçında Yunanistan temsilcisini 3-1 yenerek önemli bir başarıya imza attı. TVF Spor Lisesi’ni Dünya Üçüncülüğüne taşıyan müsabakanın setleri 22-25, 25-21, 25-17 ve 25-14 sona erdi.

Adım adım başarı
TVF Spor Lisesi Kız Takımı, iki set üzerinden oynanan grup maçlarında önce Çek Cumhuriyeti temsilcisini 25-10 ve 25-16’lık setlerle 2-0 mağlup etti. Ardından Kıbrıs temsilcisinin karşısına çıkan temsilcimiz, bu maçtan da 2-0 (25-5, 25-11) galip ayrılarak bir üst tura çıkmayı başardı.

Liseli Millilerimiz üçüncü maçında karşılaştığı Avusturya’yı 3-0 yenerek son iki turnuvanın Dünya Şampiyonu Almanya temslcisi ile eşleşti. Bir spor lisesi olan Almanya temsilcisini de 3-0’la saf dışı bırakan Ay-Yıldızlılar yarı finale yükseldi.

Yarı final maçında İspanya temsilcisine 3-0 yenilen kızlarımız üçüncülük maçı için, Brezilya’ya elenen Yunanistan’ın karşısına çıktı. İlk seti kaybetmesine rağmen müthiş bir geri dönüşle rakibini 3-1 yenen TVF Spor Lisesi ilk kez katıldığı şampiyonayı üçüncülükle noktalamış oldu.

 


Haberi Paylaş

Comments are closed.