Sokolova Milli Takımı bıraktı

Rusya Milli Takımının yıldızlarından ve geçtiğimiz 2 sezon boyunca Fenerbahçe’de izlediğimiz Lioubov Sokolova, milli takımı bıraktı.

Rusya haber ajansı RIA Novosti’nin haberine göre Rusya Voleybol Federasyonu Başkanı Vladislav Fadeev Cumartesi 9 Haziran Cumartesi Sokolova için yaptığı açıklamada “Son kararı artık Rus Milli Takımı için oynamayacağı yönünde. Zihinsel kuvvet eksikliği etkili olmuş olabilir.”

Rusya Milli Takım teknik ekibinin yine de Sokolova için takımın kapısını açık bırakmayı ihmal etmeyeceğini belirten Fadeev, “Yarın (Pazar) günkü antremana Sokolova gelmeyecek. Daha sonra takıma katılır mı bilmiyorum ama şu an için Olimpiyatlara katılma ihtimali oldukça düşük.” diye konuştu.

Ayrıca Sokolova’nın yokluğunun 2000 ve 2004 Olimpiyat gümüşlerini bu yıl altına çevirmeleri için büyük bir handikap yaratacağını ekleyen başkan Fadeev, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Her zaman Olimpiyat altın madalyasını kazanmayı hayal etti. Bence bunu yapabilecek güçte. Zaten korkarım ki şu an dünyada ondan iyisi yok.”

Rus Milli Takımının diğer yıldızlarından Ekaterina Gamova ise açıklamasında Sokolova’nın yerinin bir dönem Eczacıbaşı’nda da oynayan Evgenia Estes (Artamonova) tarafından doldurulabileceğini belirtti.


Haberi Paylaş

Comments are closed.