‘2016 Olimpiyatlarında Türk Milli takımında yer almak istiyorum’

Japonya liginin açılış haftasına 51 sayı ile muhteşem bir giriş yapan Yeliz Başa önümüzdeki hafta sonu oynayacağı Pioneer Red Wings ve Okayama Sea Gulls maçlarına hazırlığını sürdürüyor. Yeliz’in oynadığı NEC takımı 4 puanla kayıpsız set farkı ile 2. sırada bulunuyor. 

Japonya’daki voleybol elçimiz Yeliz Başa; “Başarımdaki en büyük destekçilerim eşim Dr. Onur Başa ve aynı zamanda FIVB Antrenör Eğitmenliği de yapan menajerim Nejat Sancak’tır” dedi.

“Nejat ağabeyden ilk teklifi aldığımda anlattıkları şeyler bana masal gibi gelmişti. Fakat şimdi bu masalın gerçeğe dönüştüğünü gördükçe sorumluluğumun daha da arttığını görüyor ve daha da hırslı şekilde çalışıyorum” diyen Yeliz; “Ayrıca beni yetiştiren antrenörlerim İsmail Şahin ve Adnan Kıstak’ın da emeklerini unutamam” diye konuştu.

Oyuncu sözlerini şöyle sürdürdü; “Amacım Türk voleybolunu burada en iyi şekilde temsil ederek kalıcı olmak ve 2016 Olimpiyatlarında Türk Milli takımının ilk altısında; Rio de Janeiro’da yapılacak Olimpiyatlarda yer almaktır” dedi.

Yeliz’in takımı NEC Red Rockets geçen yıl şu anda Galatasaray’da oynayan Brizitka Molnar ile tüm sezon boyunca sadece 3 galibiyet alabilmiş ve ligi son sırada tamamlamış ve ligde ancak play-out maçları ile tutunabilmişti. NEC Red Rockets’in Japonya Liginde 5 kez şampiyonluğu bulunuyor.

İlk kez Tokyo’da önümüzdeki hafta sonunda kendi taraftarı önüne bu hafta çıkacak Yeliz’in maçları için şimdiden bir çok Türk taraftarı NEC Kulübünü arayarak bilet rezervasyonu yaptırmış durumda.   

 


Haberi Paylaş

Comments are closed.