Voleybol panorama





 Erkekler Ligi’nde ilk yarı bitti

 
Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi’nde ilk yarı hafta sonu oynanan maçlarla noktalandı. Haftanın en önemli maçında Fenerbahçe Grundig İstanbul BBSK’yı 3-0 gibi net bir skorla mağlup etti. Geçen hafta bir başka şampiyonluk adayı Halkbank ile karşılaşan İstanbul BBSK 2-0 öne geçtiği maçı 3-2 kaybetmişti. Ben bu hafta İstanbul BBSK’nın Fenerbahçe karşısında daha dikkatli davranacağını ve maçı kazanacağını düşünmüştüm. Fenerbahçe Grundig zor bir dönemden geçiyor. Kaptan Arslan sakat takımda değil, antrenör değişikliği yapıldı henüz yeni bir antrenörle anlaşılmadı. Bütün bunlar sarı-lacivertlilerde iç karışıklığı gözler önüne seriyordu ki Fenerbahçe lige önem verdiğini bir kez daha gösterdi. Yeni pasörün oynadığı ilk maçtaki performansı göz doldurdu ve Fenerbahçe Grundig salondan 3-0’lık skorla ayrıldı.
 
Arkas ilk yarıyı kayıpsız geçti. 11 maçta 11 galibiyet alan Arkas, ligin en büyük şampiyonluk adayı olduğunu gösterdi. İzmir temsilcisi son maçında Yenişehir Belediyesi’ne de set vermedi. 
 
 
Şampiyonluğun diğer adayı Halkbank, Çankaya Belediyesi karşısında puan kaybetmedi. Bu maçta öne çıkan isim orta oyuncu Emre Batur’du. Bu karşılaşmada 15 sayı üreten oyuncu maçın en skorer oyuncusu oldu.  
 
Ziraat Bankası ikinci galibiyetini aldı  
Köşemde Ziraat Bankası’ndan sık sık söz ediyorum. Genç oyunculardan kurulu bu ekibe destek vermek gerektiğini düşünüyorum. TVF ile yapılan protokol gereği Genç Erkek Milli Takımı oyuncuları Ziraat Bankası çatısı altında toplanmıştı. Ligin ilk haftalarında alınan mağlubiyetler sonucunda protokol esnetilmiş Ankara temsilcisi de yabancı oyuncuları kadrosuna katmıştı. Yine bu köşede yapılan transferler sonrası Ziraat Bankası’nın hızla çıkışa geçeceğini düşündüğümü söylemiştim. Ziraat Bankası bu hafta zorlu bir maçı 3-0 kazandı. Sivas’ta oynanan Dört Eylül Belediyesi maçında üstün bir oyun ortaya koyan Ankara temsilcisi rakibine set vermeden üç puanı hanesine yazdırdı.
 
Kadınlar Ligi’nde VakıfBank lider
Kadınlar Ligi’nin sona ermesine henüz bir hafta var ama lig yeni yıl dolayısıyla bir hafta ertelendi. Oynanan 10. hafta maçında Vakıfbank Galatasaray Daikin’i 3-0 mağlup etti.
VakıfBank’a maçı kazandıran en önemli etken iyi servis ve ardından bloklarda iyi yerleşmeleri oldu. Galatasaray Daikin Avrupa’da güçlü bir kadroya sahip olsa da lig çin yaptığı transferler yetersiz kalıyor. Takımda ciddi bir manşet sorunu var ve takım bu sorunu çözecek çözümü henüz üretebilmiş değil. 
 
Haftanın maçları
 
Türkiye Kupası maçları
Yarın 17:30 Halkbank-Çankaya Bld. ANKA
 
 
Toplu sonuçlar
Erkekler
Dört Eylül Belediye-Ziraat Bankası: 0-3
İstanbul BBSK-Fenerbahçe Grundig: 0-3 
Galatasaray-Gümüşhane Torul: 3-1
Maliye Milli Piyango-Greenwich Saat TED Kolej: 3-1
Çankaya Belediye ANKA-Halkbank: 0-3
Arkas Spor-Yenişehir Belediye: 3-0
      
 
Haftanın Takımı: Fenerbahçe Grundig  
Antrenör: Fabio Soli (Fenerbahçe Grundig)
Haftanın genç oyuncusu: Emre (Halkbank)
Haftanın oyuncusu: Koray Şahin (Ziraat Bankası)
 
Pasör: Ulaş (Galatasaray)
Smaçör: Burutay (Arkas)
Orta: Emre (Halkbank)
P. Caprazı: Miljkovic (Fenerbahçe)
Smaçör: Marco (Maliye M.P)
Orta: Ahmet (Fenerbahçe)
Libero: Murat Karakaya (Ziraat Bankası)
 
 
 
Kadınlar
Eczacıbaşı VitrA- Bursa Büyükşehir Belediye: 3-1
Galatasaray Daikin- VakıfBank: 0-3
Fenerbahçe- Ereğli Belediye: 3-0
Nilüfer Belediye- İlbank: 0-3
İBA Kimya TED Kolej- Bakırköy Bld. Yeşilyurt: 1-3
Sarıyer Belediye-Beşiktaş Bahçeşehir Ü.: 1-3
 
         
Haftanın Takımı: VakıfBank  
Antrenör: Guidetti (VakıfBank)
Haftanın genç oyuncusu: 
Haftanın oyuncusu: 
 
Pasör: Alicia (İlbank)
Smaçör: Senna (Eczacıbaşı VitrA)
Orta: Sinem (BJK Bahçeşehir Ü.)
P. Caprazı: Brakocevic (Vakıfbank)
Smaçör: Richards (Yeşilyurt)
Orta: İpek (Fenerbahçe)
Libero: Gizem (VakıfBank)



Haberi Paylaş

Comments are closed.