Fenerbahçe Grundig, Arkas’ına bakmadı

Halkbank’a yenildikten sonra yeniden çıkışa geçerek geçen hafta İstanbul BBSK’yi mağlup eden Fenerbahçe Grundig, zorlu İzmir deplasmanında Arkas’ı puan kaybetmeden devirdi ve çıkışını sürdrüdü.

Acıbadem Erkekler Ligi haftanın görünümü

Ligin dev bütçeli takımı Halkbank, Gümüşhane Torul Gençlik’i rahat yenerek liderliğini sürdürdü. Ankara ekibinin mart ayında organize edeceği CEV Denizbank Şampiyonlar Ligi dörtlü finali için en büyük handikapı, Avrupa’nın en prestijli turnuvasında mücadele edeceği kadroyu Türkiye’ye liginde sahaya sürememesi. Türkiye’deki takımların o turnuvadakilere göre çok daha zayıf olması, Halkbank’ı zorlayacak başka bir etken.

Challenge Kupasında yarı finale yükselen takımlarımızdan FB Grundig, zorlu İzmir deplasmanında Arkas’ı 3-1 yendi ve sıcak takibini sürdürdü. Sarı kanaryanın ligin yukarısında yer alan tüm rakipleriyle oynamış olması avantaj gibi gözükse de fikstür avantajına sahip Halkbank’ın normal etabı lider tamamlaması büyük olasılık. Arkas ise gençlerinin büyük katkısına rağmen haftayı dördüncü sırada tamamladı. Arkas’ın daha yukarı tırmanması, bu andan itibaren çok uzak bir ihtimal.

Kendi sahasında çaylak İnegöl Belediye’yi set vermeden mağlup eden İstanbul BBSK, aldığı üç puanla üçüncülüğe yerleşti. Rotasyon yaparak farklı oyuncularına şans veren İstanbul BBSK’nin normal sezonu üçüncü bitirmesi kesin.

Konak rövanşı vermedi

İlk yarıda karşılaştığı Ziraat Bankası’nı Ankara’da yenerek ligin ilk büyük sürprizine imza atan Konak Belediye, Başkent ekibini bu kez İzmir’de devirdi. Bu galibiyet, İzmir takımını baraj grubundan kurtarmaya yetmez, ancak grupta oynanacak maçlara daha fazla puanla götürmesi bakımından hayati önem taşıyor. Ziraat ise beşincilik yolunda büyük yara almış oldu.

Galatasaray FXTCR, ligden düşmesi an meselesi olan Çankaya Belediye Anka’yı 3-1 yendi ve ikinci grubun zirvesine yerleşti. Maliye MP ise son haftaların flaş takımı Belediye Plevne’yi Tokat’ta 3-1 yenmeyi başardı ve Galatasaray’ı yakın takibini sürdürdü. Bu üç takım arasındaki beşincilik mücadelesinin son haftaya kadar sürebileceğini ligin en başında belirtmiştik.

Haftanın smacı

İstanbul BBSK smaçörü Armin Mustedanovic, maçın ikinci setinde öyle bir top vurdu ki, izleyenler adeta hayran kaldı. Çaprazdan üç metrenin içine gönderdiği bazuka, Boşnak oyuncuyu bu köşenin güncel sahibi yaptı.

Anten dışı

İstanbul BBSK-İnegöl Belediye maçının baş hakemi Nurper Özbar, bu haftanın anten dışında kalan ismiydi. Maçın üçüncü setinde skor 4:2 iken İnegöl liberosu Özer Özger’in yerden 20 cm. yukarıda yaptığı defansa yere değdi diye düdük çalan Özbar, bu yanlışını telafi etmek için de ev sahibi takımın 7:2’de yaptığı defansı yarıda kesti. Köşemizde yer bulmak adına kendine rakip tanımadı.

Haftanın takımı

Tarih tekerrürden ibarettir. Tam üç ay önce (16.11.2013) Ankara deplasmanında Ziraat Bankası’nı 3-2 yenen Konak Belediye, Ankara ekibini aynı skorla bu kez İzmir’de devirdi. Yaşadığı tüm maddi sıkıntılara rağmen bir üst seviyedeki rakibini ikinci kez yenmeyi başaran Konak Belediye, tartışmasız haftanın takımı oldu.

Haftanın oyuncusu

İstanbul BBSK İnegöl Belediye’yi setsiz geçerken sayı makinesi Gundars Celitans iş başındaydı. Letonyalı pasör çaprazı, % 87 ile hücum etti, 4 servis, 1 de blok sayısı üretti. Takımı adına 25 sayıya imza atan Celitans, haftanın oyuncusu olmayı hak etti.

Haftanın karması

Ulaş Kıyak (İstanbul BBSK), Gökhan Öner (Konak Bld.), Emre Batur (Halkbank), Gundars Celitans (İstanbul BBSK), Marko Bojic (Ziraat Bankası), Burak Hascan (Maliye MP), Erdem Sonak (Konak Bld.)

Acıbadem Kadınlar Ligi haftanın görünümü

Resmi maçlarda üst üste 21. galibiyetini alan Fenerbahçe, deplasmanda Sarıyer Belediye’yi rahat geçti ve maç fazlasıyla liderliğini sürdürdü. Bu liderliğin çarşamba gününe kadar süreceğini, Vakıfbank’ın deplasmanda oynayacağı Ereğli Belediye maçı sonrası zirvedeki iki takımın yer değiştireceğini hatırlatalım. Gençler liginden katkı ile Vakıfbank’ın ligi zirvede bitirme ihtimali rakibine göre çok daha yüksek. Sarı siyahlıların ligdeki zor maçlarını oynamış olması, CEV Denizbank Şampiyonlar Ligi dörtlü finaline kadar farklı rotasyonlarla oynama lüksünü doğuruyor. İtalyan teknik adam Giovanni Guidetti de bu rotasyonu en iyi şekilde sahaya yansıtıyor.

Fenerbahçe’nin İtalyan antrenörü Marcello Abbondanza ise CEV Kupasındaki maçlara beş yabancı oyuncu ile çıkmanın avantajını kullanarak lig maçlarını en iyi rotasyonla oynamayı tercih ediyor. Sarı lacivertlilerin yaklaşan Galatasaray Daikin ve Eczacıbaşı Vitra maçlarına sabit bir kadro ile hazır çıkma isteği de bu uygulamayı tetikliyor.

Tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşayan Eczacıbaşı Vitra, Bursa Belediye’yi setsiz geçerek üçüncü sıradaki yerini sağlamlaştırdı. Bursa Belediye bu mağlubiyetle haftayı yedinci sırada tamamlasa da beşinciliğin hala en büyük adayı. Zira Bursa temsilcisi, kalan beş maçının üçünü orta sıralardaki rakipleriyle kendi evinde oynayacak. Bir maçını da ligden düşmesi kesinleşen Ereğli Belediye ile oynayacak olması, bu ihtimali iyice güçlendiriyor.

GS Daikin çok önemli bir puan kaybetti

Efsanevi pasörü Eleonora Lo Bianco’nun oynamadığı deplasmanda maçında Halkbank’ı 3-2 yenen GS Daikin, 32 sayı üreten Neriman Özsoy’un üstün çabasına rağmen hayati önemde bir puan kaybetti. Genç takımının şampiyon olarak A takıma 3.3 puan hediye etmesi, sarı kırmızılıların üçüncülük hayallerinin canlı kalmasını sağlamıştı. Ancak Ankara deplasmanında kaybedilen bu hayati puan, büyük olasılıkla Cimbom’un yukarı tırmanışını engelleyecek. Halkbank ise güçlü rakibi karşısında kazandığı puana rağmen baraj grubundan kurtulamayacak.

Play off’a katılacak sekizinci takım olan Bakırköy Belediye Yeşilyurt ise lider Vakıfbank’ın yedek takımı karşısında fazla varlık gösteremedi. Yeşilyurt’un genç ve mücadeleci kadrosu, ligden düşme korkusu yaşamasa da ligi play off birinci turunda noktalayacak gibi görünüyor.

Çanakkale destanı sürüyor

Ligin ilk yarısı bittiğinde düşmesi kesin gibi görünen çaylak Çanakkale Belediye, İstanbul deplasmanında Beşiktaş’ı 3-1 gibi net bir skorla yendi ve üst üste üçüncü galibiyetini üç puanla taçlandırdı. İkinci yarıda topladığı 7 puanla çıkışa geçen Çanakkale temsilcisi, baraj grubu maçlarında karşılaşacağı Sarıyer Belediye ve Halkbank’a şimdiden korku salmaya başladı. Kendi sahasında Sarıyer’den sonra Çanakkale’ye de 3 puan kaptıran Beşiktaş ise beşincilik şansını zora soktu. Challenge Kupasında yarı finale yükselen siyah beyazlılar, Avrupa maçları dönüşünde ligde konsantrasyon kaybına engel olamıyor.

İlbank ise 2.lig yolcusu Ereğli’yi yendi ve Beşiktaş’ın beklenmedik mağlubiyeti sonrası haftayı beşinci sırada tamamladı.

Haftanın smacı

Bakırköy Bld. Yeşilyurt takımının pasör çaprazı Seray Altay, Vakıfbank karşısında maç boyu etkisiz smaç servisler kullandı. Ancak maçın üçüncü setinde skor 3:3 iken kullandığı serviste bariz bir şekilde saha dışına uçan top, dikkatsizliği nedeniyle rakip mevkidaşı Polen Uslupehlivan’ı vurdu. Bu pozisyon, haftaya damgasını vuran hareket serisini oluşturdu.

Anten dışı

Avrupa kupası maçlarına iyi hazırlanarak yarı finale kadar yükselen Beşiktaş, ligdeki rakiplerine gereken önemi vermeyerek kendi saha ve seyircisi önünde adeta puan dağıtıyor. Kendi sahasında Sarıyer’den sonra Çanakkale’ye de yenilen siyah beyazlılar, köşemizin topluca konuğu oldu.

Haftanın takımı

Aynı destanı yaklaşık 100 yıl sonra yeniden yazan Çanakkale Belediye, Avrupa fatihi Beşiktaş’ı Akatlar’da puan vermeden yendi ve bu haftanın takımı oldu.

Haftanın oyuncusu

Bir orta oyuncunun sahanın en skoreri olması, voleybolda pek rastlanan bir durum değildir. İstikrar abidesi Maja Poljak, Eczacıbaşı Vitra deplasmanda Bursa Belediye’yi devirirken sahanın en skoreri olmayı başardı. Sahadaki oyuncuların yarısı, hücumda kendisinden fazla top aldı. Ama Hırvat orta oyuncu, aldığı 15 pasta % 80 ile top öldürmeyi başardı. 4 blok, 1 de servis sayısı kazandırdı takımına. Ürettiği 17 sayı ile haftanın oyuncusu olmayı hak etti.

Haftanın karması

Elif Öner (Fenerbahçe), Yeon Koung Kim (Fenerbahçe), Eda Erdem (Fenerbahçe), Jelena Alajbeg (İlbank), Neriman Özsoy (GS Daikin), Maja Poljak (Eczacıbaşı Vitra), Songül Gürsoytrak (İlbank)

Teledünya Süper Kupa (TDSK) mücadelesi devam ediyor

Adından başka hiçbir tarafı süper olmayan kupan mücadelesi kaldığı yerden devam ediyor. Türkiye Kupası’nın yerini alan kupada erkekler çeyrek final rövanş karşılaşmaları, bir maç haricinde bu hafta içi oynanacak. TVF’nin organizasyon hatası nedeniyle FB Grundig-Arkas mücadelesinin ilk maçı, diğer eşleşmelerden üç ay sonra oynanacak. Bu maçın rövanşı ise kadınlar rövanş maçlarıyla birlikte mart ayının ilk haftası oynanacak. Bu haftanın programı aşağıdaki gibi şekillendi.

19.02.2014 Çarşamba
TDSK Erkekler çeyrek final rövanş

Başkent Voleybol Salonu17.00Maliye MP – Torul Gençlik(3-1)
Başkent Voleybol Salonu19.00Halkbank – Ziraat Bankası(3-1)

TDSK Erkekler çeyrek final ilk maç

Burhan Felek Voleybol Salonu16.30FB Grundig – Arkas

20.02.2014 Perşembe
TDSK Erkekler çeyrek final rövanş

Burhan Felek Voleybol Salonu18.00GS FXTCR – İstanbul BBSK(1-3)

KAYHAN KÖSEM


Haberi Paylaş

Comments are closed.