İdmanocağı’nın kupa yolculuğu…

İmperial Hastanesi İdmanocağı, 2014-2015 Sezonunda Antalya’da oynanan klasman maçlarında alınan sonuçlar ile 6. Sırada tamamlayarak 2015-2016 sezonunda ülkemizi Balkan Kupasında temsil etme hakkı elde etti.

2015-2016 sezonunu Balkan kupası ile açan Trabzon ekibi, İmperial Hastanesi İdmanocağı, Sırbistan da düzenlenen kupada “CSU Medicina TIRGU MURES (ROU)” rakibini 3-1 yenerek finale kaldı.

Finalde, “Zeleznicar LAJKOVAC (SRB)” 3-0 mağlup ederek Balkan Şampiyonu oldu.

Kazanılan bu şampiyonluk sonucu ile Cev Challenge Cup’ta ülkemizi temsil etme hakkı elde etti.

Temsilcimiz İmperial Hastanesi İdmanocağı, Cev Challenge Cup’ta finale kadar nağmalup devam etti.

“AON Pannaxiakos NAXOS (Yunanistan) (3-0, 3-0)
C.S.M. TARGOVISTE (Romanya) (3-1, 3-0)
VFM FRANCHES-MONTAGNES (İsviçre) (3-0, 3-0)
Sm AESCH Preffingen (İsviçre) (3-0, 3-0)
Zarechie ODINTSOVO (Rusya) (3-2, 3-0)
C.S.M. BUCURESTI (Romanya) (1-3, 1-3)”

Finalde deplasman da 3-1 kaybederek şampiyonluk şansını Trabzon’a bırakan temsilcimiz kendi evinde Romanya ekibi, C.S.M. BUCURESTI’ye 3-1 mağlup olarak 2015-2016 Cev Challenge Cup’ta 2. Oldu.

Gökhan Çoksen: “Her ne kadar kazanıp şampiyon olmak istesekte hayat size her zaman istediklerinizi vermiyor.”
“Öncelikle Challenge Cup finalini oynadığımız ve 2. Olduğumuz için mutluyuz. Her ne kadar kazanıp şampiyon olmak istesekte hayat size her zaman istediklerinizi vermiyor. Tüm teknik ekip ve sporcularımla gurur duyduğumu bir kez daha söylemek istiyorum. Bu noktaya kadar gelirken geçen sezon ligi 6. Bitirip Balkan kupasına katılma şansını bize veren takımın Antrenörü sayın Murat Yedidağ ve Ekibine, emeği geçmiş tüm sporculara, sonra bizi bu noktaya kadar mükemmel temsil edip var gücüyle elinden geleni yapan teknik ekip ve sporcularıma, Kulüp yönetimine, Türkiye ligi boyunca yenmek için çalıştığımız bizim gelişimimizi sağlayan tüm rakip takımların teknik ekip ve sporcularına, ailelerimize, kardeşlerimize, dostlarımıza, sevdiğimiz insanlara teşekkür ediyorum. Bir teşekkürde bizim başarısız olmamızı bekleyen insanlara. Onlar bizi her an motive etti ve insan olmanın ne kadar önemli ve herkeste bulunması zor bir erdem olduğunu her an bize hatırlattılar. Bundan sonra tüm hazırlıklarımızı play out etabında ligde kalabilmek için yapacağız. Bugüne kadar olduğu gibi elimizden gelenin en iyisini yansıtmaya çalışacağız. Bu arada ülkemizi CEV Cup ya temsil edip 2. Olma başarısını gösteren Galatasaray Bayan Voleybol takımını başta Ataman hocamı, teknik ekip ve sporcularını da tebrik ediyorum. Çok güzel bir başarı elde ettiler. Şampiyonlar liginde ülkemizi temsil edecek Vakıfbank ve Fenerbahçe Bayan voleybol takımlarına da başarılar diliyorum.”

Necla Güçlü Esepaşa; “Umarız bu final bir başlangıç olur kulübümüz için.”
“Trabzon şehrine ve İdmanocağı’na bu tarihi başarıyı yaşatan takımımı ve teknik ekibimi tebrik ediyorum. Göreve geldiğim süre içerisinde çok güzel bir 2 sezon geçirdim. 1. Lige çıkıldığı ilk Sezonda; önceki kadromuz ile Balkan Kupası’na katılma hakkı elde ettik ve bu sezonda aldığımız bilet ile önce Balkan şampiyonu olduk ve daha sonrasında bir üst kupa olan Cev Challenge Cup’ta nağ mağlup olarak final oynadık. Finale kadar tüm zorluklara rağmen mücadele edip çabalayan ekibimizi tekrar tebrik ediyorum. Final için elimizden geleni yaptık olmadı çok istedik şampiyon olmayı en azından sezon boyunca yaşadıklarımıza karşılık almak istemiştik kupayı demek ki kısmet değilmiş. Umarız bu final bir başlangıç olur kulübümüz için. Lige gelecek olursak; Bu sezon aktif voleybol hayatımı bitiriyorum. Lig henüz devam ediyor, şansızlıklar yakamızı bırakmadı ve baraj etabında mücadele edeceğiz. Sezon boyunca önde olduğumuz maçlarda ev sahibi olma avantajımızı kullanmayıp kaybettiğimiz çok önemli puanlar oldu. Neticede sezonun sonuna geldik ve Avrupa kupasında aldığımız bu 2. Ligin devamının olması için ligde kalmamız gerektiğinin bilincindeyiz çok zor bir turnuva olacak buna hazırlıklıyız. Biz bir ekibiz ve takım olarak tüm sorunlara rağmen kenetlendik bir aile gibi olduk ve bu turnuvayı da en iyi şekilde sonuçlandırıp ligde kalacağız. Bu etapta tüm takımlara başarılar dileriz.”

Bursa da oynanacak Baraj etabında mücadele edecek olan Trabzon ekibi etap için hazırlıklarına devam ediyor.


Haberi Paylaş

Comments are closed.