Altyapı Türkiye Şampiyonaları festivali başlıyor

Voleybol altyapılarının değişmez bir parçası olan Türkiye Şampiyonaları bu sene ilk defa her kategoride 32 Bayan, 32 Erkek takımın katılımı ile bir voleybol festivali şeklinde yapılacak.

Aynı anda 8 maçın oynanacağı (4 Erkek – 4 Bayan) Türkiye Şampiyonaları’nda bir günde 32 maç (16 Bayan – 16 Erkek) oynanacaktır. Bir gün dinlenme arası verilecek her bir turnuva 8 gün olmak üzere toplam 35 günde tamamlanacak.

Organizasyonun gerçekleşeceği Fuar İzmir (Gaziemir), Dünya’nın üç büyük fuar alanından birisi olarak biliniyor. Toplamda 330.000 m² alana kurulmuş olan Fuar İzmir’de 7 hol bulunmaktadır. B holünde düzenlenecek olan Altyapı Türkiye Şampiyonaları 26.500 m²’lik alana kurulacak olan 8 sahada oynanacak.

Şampiyonalar süresince sporcu ve antrenörlere yönelik Dopingle Mücadele, Temel Teknik Eğitim, Hareket Eğitimi, Voleybol Oyun Kuralları, Mini Voleybol Oyun Kuralları, Kondisyon, Beslenme konulu seminerler düzenlenecektir. Düzenlenen seminerlerden en az 3 tanesine katılan katılımcılara sertifika verilecektir. Sertifikalar, antrenör kurslarında kullanılabilecektir. Seminerler, tüm Türkiye’den katılımcılara açık ve ücretsiz olacaktır. Ayrıca seyircilere de ücretsiz olan Turnuvalara geniş bir katılım beklenmekte.

Şampiyonalarımıza tüm voleybol camiamız davetlidir.

Altyapı Türkiye Şampiyonaları Programı:

Gençler Türkiye Finalleri (Bayan-Erkek) 30 Mayıs – 06 Haziran 2016

Yıldızlar Türkiye Finalleri (Bayan-Erkek) 08 – 15 Haziran 2016

Küçükler Türkiye Finalleri (Bayan-Erkek) 17 – 24 Haziran 2016

Minikler Türkiye Finalleri (Bayan-Erkek) 26 Haziran – 03 Temmuz 2016


Haberi Paylaş

Comments are closed.