BVA Plaj Turu Bursa’da oynanacak

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ve Nilüfer Belediyesi işbirliğinde gerçekleşecek olan Balkan Beach Tour’da, Bursalılar plaj voleybolu heyecanı yaşayacak.

Nilüfer Belediyesi tarafından Türkiye Voleybol Federasyonu’na tahsis edilen, Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nun bitişiğindeki alana inşa edilen yaz döneminde açık, kış döneminde kapalı olarak kullanılacak plaj voleybolu tesisinde Nilüfer Belediyesi sponsorluğunda Bursa’da ilk kez 2016 BVA Beach Tour düzenlenecek.

Plaj voleybolunun kalbinin atacağı ve 3 gün sürecek olan turnuvada, 6 ülkeden toplam 30 takım, bayan ve erkek kategorilerinde mücadele edecek.

Organizasyon öncesi Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde basın toplantısı düzenlendi.

Çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantıda konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey: TVF işbirliğiyle kente Plaj Voleybolu Sahası kazandırmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti. Hem yaz aylarında hem de kışın karşılaşmalara ev sahipliği yapabileceğimiz bu saha, şu anda tamamlanma aşamasında ancak, sahamız daha şimdiden uluslararası bir turnuvaya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bu turnuva, 3 Haziran’da başlayacak ve Bursa’da ilk kez gerçekleşecek olan ‘Balkan Beach Tour’ olacak. Böylelikle kentimizde, plaj voleybolu heyecanını tüm sporseverlerle birlikte yaşayacağız” şeklinde konuştu. Organizasyona girişlerin ücretsiz olduğunun altını çizen Başkan Bozbey, “Bu önemli organizasyona sesimizi duyan herkesi davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

TVF Plaj Voleybolu Direktörü Oğuz Değirmenci Balkan Beach Tour’un Avrupa’da çok ses getireceğini söyledi. BVA Beach Tour’un Brezilya’da gerçekleşecek olan olimpiyatlara katılan takımlar için de iyi bir hazırlık organizasyonu olacak” diye konuştu.Bu tür organizasyonlarda seyirci desteğinin çok önemli olduğunu belirten Değirmenci, “Bursa halkının bu organizasyona katılımı çok önemli. Seyircinin olduğu müsabakalarda sporcular da büyük bir motivasyon içinde mücadele ediyor. Tüm Bursa halkını bu turnuvaya davet ediyoruz. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e verdiği büyük desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.Değirmenci son olarak; “Turnuva Dünya Klasmanına puan verdiği için önemli takımlar mücadele edecek. Türkiye’nin en iyi sporcularından oluşan 8 erkek, 5 bayan olmak üzere toplam 13 takım katılacak. 5000 Euro para ödüllü olan turnuvada kategorisinde ilk dörde girenlere dağıtılacak. Ana tablo maçları cuma günü 09.00’da başlayıp 19.00’da tamamlanacak. Cumartesi günü çeyrek final, Pazar günü ise finaller ve ödül töreni yapılacak. Tüm Bursalıları bu organizasyona bekliyoruz” diye konuştu.


Haberi Paylaş

Comments are closed.