Trabzon İdmanocağı’ndan zorunlu açıklama…

Bayanlar Voleybol 1. Ligi takımlarından Trabzon İdmanocağı, gündemde olan Odina Bayramova transferi ile ilgili açıklamada bulundu.

Kulüpten yapılan açıklama şöyle:

Trabzon İdmanocağı olarak 2016-2017 sezonunda; mücadele edecek, güzel voleybol oynamaya katkı sağlayacak ve alt yapılara ilham verecek sporcuları transfer etme yoluna gittik.

Bu süreçte Odina Bayramova bize menejer Özlem Özçelik tarafından önerildi. Sadece prensipte evet demekle kalmayıp 01.06.2016 tarihinde sözleşme (ekte sunulmuştur) hazırlanıp tarafımıza gönderildi. Biz sözleşmeyi imzalayarak geri gönderdik. Sporcunun Türkiye temsilcisi olduğunu söyleyen Özlem Özçelik “transfer tamamdır Odina hayırlı olsun” gibi açıklamalar yaptı. Önce transferi açıklayabilirsiniz dedi. Prensip olarak imzalı sözleşme gelmeden basın açıklaması yapmadığımız için ertesi gün nezaketen sporcudan onay istedigimizde “Sporcu milli takım antrenmanında ulaşamıyoruz”, “antrenörü kızıyor milli takım kampında transfer konuşulmazmış.”, “Kamp bitsin açıklayalım filan filan… ” gibi bahanelerle bizi günlerce oyaladı. Bu arada haber bizim dışımızda basına sızdı.

Bir kaçgün sonrasporcunun Halkbank Bayan Voleybol Takımı gittiği bilgileri tarafımıza ulaşmıştır. Özlem Özçelik’i aradığımızda, kulübümüz hakkında iftiralar ve küçük düşürücü dedikodular üretilerek sporcunun gelmekten vazgeçtiğini bizlere söyledi.Bizler hiç bir zaman yalan söylemedik. Sponsorluk bedellerinin gecikmesinden kaynaklı ancak her kulüpte olduğundan daha az ödeme problemimiz olduğu bir gerçektir. Bu ödemeleri yapacak gücümüz ve isteğimiz her zaman vardır.

Sporcunun menajerliğini yapan firma sosyal medyada haberi bizim ismimizi de geçirerek sunduğu için bu açıklama zorunlu olmuştur. Maalesef kulübümüz, bu transferde menajerler tarafından pazarlık unsuru olarak kullanılmıştır. Basit tanımıyla müşteri kızıştırma olarak tanımlanan bir taktik izlenmistir. Spor ahlakına uygun olmayan bu davranış bizzat menejerlik şirketi tarafından itiraf edilmiştir.Sporcu bizimle kaç paraya prensipte anlaşmış, sonrasında hangi saiklerle başka bir kulübe hangi rakamlara satılmıştır. Konu ismimiz kullanılarak duyuruldugu için kamuoyuna sunulmasındayarar vardır. Bu nedenle bizimle yapılan sözleşmeyi kamuoyuna sunmak zorunlu olmuştur.

Bu olayın Halkbank Spor Kulübü ile doğrudan ilişkisi olduğunu düşünmüyoruz, ancak bu transfer haberi basında çıktıktan sonra Halkbank Spor Kulübü yetkililerinin bu transfer için nezaketen bizi aramasını beklerdik. Biz, onların takım kaptanlarını transfer ettiğimizde bu nezaketi kendilerine göstermiştik.

Menejerlik adı altında simsarlık yapan kişilerce oynanan bu oyunu kamuoyuna arz ediyoruz.

Trabzon İdmanocağı olarak Trabzon’a gelmekte tereddüt geçiren hiç bir sporcuyu ikna etme yoluna girmediğimizi,girmeyeceğimizi açıkça ifade etmek istiyorum.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

İdmanocağı Spor Kulübü
Yönetim Kurulu adına
Prof. Dr. Ibrahim Yanmış


Haberi Paylaş

Comments are closed.