Millerden ikinci galibiyet

FIVB 2016 Dünya Ligi A2 Grubunda mücadele eden A Erkek Milli Takımımız gruptaki ikinci maçında Slovakya ile karşılaştı.

İzmir Atatürk Voleybol Salonu’nda oynanan karşılaşmadan A Erkek Milli Takımımız 27-25, 25-23 ve 25-22’lik setlerle 3-0 galip ayrıldı.

A Erkek Milli Takımımız Baş antrenörü Emanuele Zanini dün oynadıkları maça oranla Slovakya ile daha üst seviye bir maç oynadıkları kaydederek şunları söyledi ”Slovakya takımı bugün çok iyi servis attılar risk alarak. Slovakya takımı uzun bir takım, bu yüzden bugün karşımızda daha iyi bloklar vardı. Taktik açıdan baktığınız zaman dünkü maça oranla Slovak takımını durdurmak daha zor oldu. Bu tarz uzun boylu ülkelere oranla biz daha handikaplı bir takımız, oyuncularımız daha kısa boylu. Bizim oyuncularımızın onların eforuna ulaşabilmeleri için daha çok sıçramaları gerekiyor. Bu nedenle oyuncularımız daha çok güç sarf ediyor. Yarın kesinlikle bizim için zor bir maç olacak. Biz yarın savaşmamız gerektiğini biliyoruz. Yarın en üst performansımızı göstererek kazanmak istiyoruz” dedi.

A Erkek Milli Takımımızın tecrübeli oyuncularından Özkan Hayırlı ”Bizim için bugün kazanmamız önemliydi. Özellikle ataklarda ve bloklarda bugün çok başarılıydık. Servislerde biraz problem yaşadık. İyi başladık, iyi devam ediyoruz. Final Four’a gidebilmek için kendi sahamızdaki maçları kazanmamız çok önemli. Yarında Hollanda’yı yenerek seyircimizin önünde başarımızı taçlandırmak istiyoruz” dedi.

A Erkek Milli Takımımız üçüncü maçında yarın (19 Haziran) 17.30’da Hollanda ile karşılaşacak. Maç A spor’dan canlı yayınlanacak.


Haberi Paylaş

Comments are closed.