Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası 2’nci Raunt basın toplantısı

2017 A Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası 2’nci Raunt E Grubu karşılaşmaları bugün (15 Eylül) Manisa-Turgutlu Yıldırım Beyazıt Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşmalarla başlayacak.

A Erkek Milli Voleybol Takımımızın sırasıyla Avusturya, Hollanda ve Belarus’la mücadele edeceği E Grubu karşılaşmalarının basın toplantısı dün (14 Eylül) Turgutlu Kaya Magnesia Otel’de gerçekleşti.

Toplantıya Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turgutlu Gençlik Spor İlçe Müdürü Ufuk Özlem, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkan Vekili Mustafa Ekşi, CEV Supervisor’ı Wojciech Czayka, A Erkek Voleybol Milli Takımı Başantrenörü Emanuele Zanini ve takım kaptanı Ulaş Kıyak ile beraber Hollanda Milli Takımının Başantrenörü Gido Vermeulen ile takım kaptanı Jasper Diefenbach katıldı.

Basın toplantısı Türkiye Voleybol Federasyonu Başkan Vekili Mustafa Ekşi’nin konuşması ile başladı. Herkesin Bayramını tebrik eden Ekşi; “Öncelikle herkese hoş geldiniz diyor, kurban bayramınızı kutluyoruz. 15 Eylül Perşembe günü başlayacak olan 2017 CEV A Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası 2’nci Raunt E Grubu karşılaşmaları öncesi Turgutlu’da yoğun bir hareket var. Bu organizasyonun Turgutlu’da organize edilmesi aşamasında çok yoğun değerlendirmelerde bulunduk. Bu süreçte organizasyona ve bize öylesine büyük bir ilgi, alaka ile yaklaşıldı ki, Turgutlu’nun bu turnuvaya harika bir ev sahipliği göstereceğine tüm kalbimizle inandık. Organizasyonun en iyi şekilde gerçekleşeceğinden en ufak bir şüphemiz yok. Türkiye Voleybol Federasyonu olarak, başta Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer olmak üzere, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turgutlu Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğüne, Müdür vekili Ufuk Özlem’e, Seramiksan Spor Kulübü yetkililerine ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Turgutlu, voleybolda ciddi aşama kaydetti. İnanıyoruz ki Turgutlu halkı, Manisa halkı ve tüm Ege bu organizasyonda Filenin Efeleri’ni yalnız bırakmayacak, tribünleri tıklım tıklım dolduracaktır. Umuyorum ki buradan istediğimiz sonuçları alarak Hollanda’daki rövanş maçlarına avantajlı olarak gideceğiz” dedi.

Turnuvanın statüsü hakkında da bilgiler veren TVF Başkan Vekili Mustafa Ekşi tüm takımlara sakatlıksız ve başarılı bir turnuva olmasını temenni ederek, sözü Turgutlu Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Ufuk Özlem’e verdi.

Ufuk Özlem, “Öncelikle herkesin kurban bayramını kutluyorum. Organizasyonun Turgutlu’ya verildiği haberini bir müjde olarak aldık. Tüm takımlara buraya gelmelerinden ötürü hoş geldiniz diyorum. Burada iyi bir ev sahipliği yapmak için elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olasın. Bundan sonraki turnuvaların da burada, Tugutlu’da düzenlenmesi için de adaylığımızı şimdiden sunuyoruz. Milli takımımıza ve tüm takımlara başarılar dilerim” diye konuştu.

CEV Supervisor Wojciech Czayka, “CEV Başkanı Alexander Boricic adına hepinize saygı ve sevgilerimi iletiyorum. CEV’i temsilen buradayım. Türkiye, en iyi organizatör ülkelerden biri haline geldi. Voleybol alanında deneyimli çalışanları ve uzmanları var. Burada olmak gerçekten büyük bir onur. Voleybol adında gerçekleşen güzelliklere şahit olmak çok güzel. Yerel desteğin ne kadar büyük olduğunu buraya geldiğimizde daha iyi anladık. Türkiye A Erkek Voleybol Milli Takımı ve alt milli takımların gelişimi çok etkileyici. Umuyorum ki buradaki organizasyon da en az onların gelişimi kadar etkileyici olacak. Tüm takımlara başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de, “Herkese hoş geldiniz diyor, kurban bayramınızı kutluyorum. Burada bizleri bir araya getiren milli heyecana ev sahipliği yapmanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Organizasyon ve seyirci anlamında bir sıkıntı yaşamayacağız. Bu konularda elimizden geleni fazlasıyla yaptık. Milli takımımıza en son İzmir ev sahipliği yapmıştı. Bir sonraki ev sahipliğini Turgutlu’nun yapıyor olması bizim için büyük bir şans. Turgutlu olarak ülkemizin en başarılı voleybol takımlarından biri olan Seramiksan’ın gerçekleştirdikleriyle gurur duyuyoruz. Bu organizasyonda kendileri de bize büyük bir destek verdiler. Onlara teşekkür ediyorum. Karşılaşmaların bayrama denk gelmesi, birlik ve beraberliği sağlamamız çok önemli. Bu konuda tüm imkanlarımızı seferber ettik. İnanıyoruz ki Seramiksan karşılaşmalarında dolan tribünler, milli maçlarımızda da tıklım tıklım olacaktır. Daha önceli toplantılarda da ifade ettik, sporun hangi branşı olursa olsun başarı destekten geliyor. Turgutlu’nun da bu desteği vereceğine olan inancım tam. Burada sadece voleybol maçı izlenmeyecek, voleybol daha çok sevilecek ve teknik, bilgi olarak faydalar da sağlanacak. Salonumuzu Türk bayraklarıyla donattık. Turgutlu’nun milli takımımıza şans getireceğine inanıyoruz. Herkesi yarın tribünlere davet ediyoruz” dedi.

Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, “Öncelikle herkesin kurban bayramını kutluyorum. Sözlerime büyük insan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” sözüyle başlamak istiyorum. Devletimizi ve devlet büyüklerimizi, atalarımıza minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Bugün geldiğimiz noktayı onlara borçluyuz. Daha önce hayalini dahi kuramadığımız imkanlar içerisindeyiz. Tesislerimiz mükemmel. Bu konuda devletimize, özellikle de Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a teşekkürlerimi sunuyorum. Türkiye Voleybol Federasyonu’nun başarılarını alkışlıyorum. Her branşı yakından takip eden, sporsever bir ailenin ferdiyim. Başarılarımızı yüceltmeliyiz. Spor, birlik ve beraberliğin vurgulandığı en önemli, en güzel değerlerden biri. Bu doğrultuda elimizden gelenin en iyisini sunmak için çabalıyoruz. Turgutlu’nun bu organizasyona ev sahipliği yapıyor olmasından gurur duyuyoruz. Ben bu noktada benden önceki kaymakamımız Nazmi Günlü’ye de teşekkür etmek istiyorum. Bize her türlü desteği sağladığı için Manisa Valimize minnetlerimi sunuyorum. Bizim de çorbada tuzumuz bulunduysa ne mutlu. Bu organizasyonun paydaşlarından bir olmak benim için, ailem için ve tabii ki Turgutlu için büyük bir şeref. Kazananın dostluk ve kardeşlik olmasını temenni ediyor, tüm takımlara başarılar diliyorum” dedi.

Hollanda A Erkek Voleybol Milli Takım Baş Antrenörü Gido Vermulen toplantıda şu ifadeleri kullandı:

“Son zamanlarda Türkiye’ye defaten geldik. Her gelişimizde de harika ağırlandık, kendimizi evimizde hissettik. Şimdi de aynı şekilde misafir ediliyoruz. Amacımız iyi bir voleybol sergileyip, lider olarak Polonya’da oynanacak olan finallere katılabilmek.”

Hollanda A Erkek Voleybol Milli Takım Kaptanı Jasper Diefenbach, “Burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Yoğun bir World League dönemi geçirdik. İyi hazırlandık. Üst düzey mücadele sergilemek için takım olarak hazırız. Polonya’daki finallerde yer almak bizim için çok önemli. Grubu lider bitirerek bu amacımızı gerçekleştireceğimizden eminiz” diye konuştu.

Türkiye A Erkek Voleybol Milli Takım Baş Antrenörü Emanuele Zanini, “Bu turnuvaya ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz. Burada sunulan olanaklar harika. Hazırlık aşaması için gereken tüm koşullar çok iyi seviyede bize sunuldu. Gerçekten çok yoğun ve iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Hollanda ve diğer takımlar da bizim gibi yaklaşık 4 aydır beraberler. Milli takımlar dönemi bu kadar uzun sürünce, ekiplerin birbirine alışma süreci de sağlıklı gelişti. Bu nedenle çok üst düzey bir voleybol oynanacağından eminim. Hak edenin kazanmasını umuyorum. Amacımız lider olarak grubu bitirmek ve finallere katılmak” dedi.

Türkiye A Erkek Voleybol Milli Takım Kaptanı Ulaş Kıyak, “Hepinize hoş geldiniz diyor, hayırlı bayramlar diliyorum. Elemelerin ülkemizde olması büyük şans. Saha ve seyirci avantajının bizde olacak olması gerçekten çok önemli. Bu vesile ile tüm Manisa’yı tribünde bizleri desteklemeye davet ediyoruz. Çok iyi hazırlandık, elimizden gelenin en iyisini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Burada elde edeceğimiz avantajla beraber Hollanda’daki rövanş karşılaşmalarına gitmek istiyoruz. Tüm takımlara başarılar diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türkiye Voleybol Federasyonu Başkan Vekili Mustafa Ekşi, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Akif Üstündağ ve Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Göksu, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan ve Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’e birer imzalı A Erkek Milli Takım forması takdim etti.

15-17 Eylül 2016 tarihleri arasında Manisa – Turgutlu Yıldırım Beyazıt Spor Salonu’nda oynanacak olan2017 A Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası Elemeleri, 2’nci Raunt E Grubu karşılaşmalarının maç takvimi şöyle;

15 Eylül 2016 Perşembe
17.00 | Avusturya – Türkiye (NTVSpor Canlı)
20.00 | Belarus – Hollanda

16 Eylül 2016 Cuma
17.00 | Türkiye – Hollanda (NTVSpor Canlı)
20.00 | Avusturya – Belarus

17 Eylül 2016 Cumartesi
17.00 | Türkiye – Belarus (NTVSpor Canlı)
20.00 | Hollanda – Avusturya


Haberi Paylaş

Comments are closed.