Huzurlu olamazsan mutlu olamazsın

Bursa Büyükşehir Belediyespor’un tecrübeli pasörü Özge Kırdar, “Huzur olmadığı yerde insanlar mutlu olamaz. Biz kulüpte çok mutluyuz” dedi.

Özge Kırdar, “Bugüne kadar oynadığım takımlarla şampiyonluk kupaları kaldırdım. Koleksiyonumdaki tek eksik Challence Cup” dedi.

Özge Kırdar Bursa Büyükşehir Belediyespor’un pasörü. Yani takımı yöneten isim. Özge’nin bu sezon takıma ne denli can verdiği hem Eczacıbaşı VitrA, hem de Galatasaray maçlarında ortaya çıktı.

Özge Kırdar, 26 Haziran 1985 Kütahya doğumlu. 1.80 boyunda ve voleybola ikizi Gözde gibi Kütahya’da başladı. Ardından Güneş Sigorta’nın altyapısına geçti. 2006 yılında Yeşilyurt’ta, ardından Fenerbahçe ile oynadı. Bir sezon sonra ise Ereğli Belediyespor’a geçti.

Özge Kırdar Vakıfbank ile 2010-11 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonluğunu kazanırken, turnuvanın en değerli pasörü de seçildi. Aynı yıl FIVB Dünya Kulüpler Kupası’nda Rabita Bakü’ye yenilerek ikinci oldu.

2012 sezonunda Eczacıbaşı Vitra’ya transfer oldu. Sezon sonunda ise Polonya’nın Taron MKS Dabrowa Gornicza takımına geçti. En son olarak ise Azerbaycan’ın Lokomotif Bakü takımında oynadı.

Kadın A Milli takımında ise 2009, 2013’de Akdeniz oyunlarında ikinci, Avrupa Şampiyonası’nda 2011’de üçüncü oldu.

Sezon başında Türkiye’ye dönme kararı alan Özge Kırdar, Bursa Büyükşehir’e imzayı attıktan sonra takımla birlikte Ağustos ayında çalışmalara başladı. Uzun bir hazırlık dönemi yaşadı yeşil beyazlı kulüpte Özge.

Macaristan kampı, Cengiz Göllü, Ankara TSYD turnuvası, hazırlık karşılaşmalarıyla birlikte tam 17 maça çıktı.

Bursa Büyükşehir Belediyespor’un adeta beyni olan ve hücumlara yön veren ismi olan Özge Kırdar bu süre içerisinde tüm takım oyuncularını, hücumcularını tanıma imkanı buldu.

Tecrübeli oyuncu Özge, bu sezon takım olarak hedeflerinin üst grupta yer almak ve Challenge Cup’ı Bursa’ya getirmek olduğunu söyledi. Özge Kırdar, “İki aydır Bursa’dayım. Takımımızda iletişim çok iyi. İki aylık süre içerisinde tüm arkadaşlarımı yakından tanıma fırsatı buldum. Takımda arkadaşlık, güven çok iyi durumda. Herkes birbirine yardımcı olabilmek için çırpınıyor. Bu bir takım için ön önemli özellik” diyerek şunları söyledi:

Hedefimiz İlk Beş
Kulüp olarak bu sezon yeni takımız. Ancak müthiş bir hazırlık dönemi geçirdik. Sezon başındaki hedefimiz ilk beş içerisinde yer alarak kulübümüzü Avrupa Kupaları’nda temsil etmek. Ancak biz takım olarak dünyanın en iyi voleybolcularının yer aldığı ligimizde dördüncülüğü, hatta üçüncülüğü kovalamak istiyoruz. Bunun içinde önemli adımlar attık.

Koleksiyonumda Challenge Cup Yok
Bugüne kadar kulüpler ve milli takımlardaki kariyerimde birçok kupayı kaldırma mutluluğunu yaşadım. Lig, kupa, Avrupa, hatta Dünya Kulüpler Şampiyonalarında yer alıp en iyi pasör ve servis atan oyuncular seçildim. Benim kariyerimde tek eksikliği olan Challange Cup. Bu kupayı ikinci kez Bursa’ya getirmek için ben arkadaşlarım inançlıyız.

Başarı Huzurla Gelir
Huzurlu olmazsan, mutlu olamazsın. Kulüpte herkes bize huzur sağlıyor. Başkanımız, yönetim kurulumuz, menajerimiz her kes bizim sorunlarımızı çözebilmek için seferber oluyor. Tabi ki huzurun olduğu yerde başarı da kaçınılmazdır. Yeni takımız. Onun dez avantajlarını biliyoruz. Bunun için de çok iyi hazırlık dönemi yaşadık.

Bursa Bana Yabancı Değil
Tam üç yıllık yurt dışında forma giydikten sonra ülkeme dönmek istedim. Bursa Büyükşehir Belediyespor’un teklifi oldu. Düşünmeden kabul ettim. Bursa bana yabancı olan bir kent değil. 2 teyzem burada yaşıyor. Annem, babam Kütahya’da yaşıyor. Ablam ise İstanbul’da yaşıyor. Yani ben onların tam ortasındayım. Ailemi, ablamı özlediğimde arabama binip gidip onlarla görüşüp geri dönebiliyorum. Bursa benim için çok güzel oldu.

Ahmet Cemal Ekentok


Haberi Paylaş

Comments are closed.