Bursa’lı Sultanlar Slovakya’dan zaferle dönüyor

2017 CEV Bayanlar Challenge Kupası’nda son 16’da ülkemizi temsil eden diğer Bursa Büyükşehir Belediyespor Bayan Voleybol Takımı, Slovakya deplasmanında karşılaştığı Slavia EU Bratislava’yı 3-0 mağlup etti.

Mladost Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın setleri 15-25, 18-25, 15-25 sonuçlandı.

İstatistik…

Slovakya’nın başkenti Bratislava’da oynanan mücadeleye iyi başlayan taraf Bursa temsilcisi olurken maçın hemen başında farkı açmayı bilen yeşil-beyazlılar rakibini iki kez mola almaya zorladı.Molaların ardından Slovak temsilcisi file üstünde sert şutlarla farkı eritmek istese de Bursa Büyükşehir Belediyespor’un uzunları başarılı bloklarla rakibinin direncini kırdı ve ilk seti de 25-15 önde tamamladı. (1-0)

Maçın ikinci setine de Dora ve Joychina ile file üstünde etkili olan Bursa temsilcisi bu setin ilk teknik molasına 8-4 önde girsede, teknik molanın ardından orta alanda verdiği boşlukları ev sahibi Slavia EU Bratislava takımı iyi değerlendirerek farkı iki sayıya kadar indirse de yeşil-beyazlılar oyun üstünlüğünü yeniden ele geçirdi ve bu seti de 25-18 önde bitirerek skoru 2-0’a getirdi.

Maçın üçüncü setini de oyundan düşen rakibi karşısında zorlanmadan ?-25 ile geçen yeşil-beyazlılar deplasmanda 3-0 kazanmanın mutluluğunu yaşadı.

Sultanlara “Büyük destek”

Öte yandan, maçı izlemeye gelen Bratislava Türkiye Büyükelçisi Aslıgül Üğdül ve Büyükelçilik 1. Müsteşarı Cüneyt Yavuzcan ,maç öncesi yeşil-beyazlılara moral verirken, karşılaşmayı Büyükşehir Belediyespor Kulübü yöneticileriyle beraber izledi.

Çeyrek finale çıkmak için mücadele veren Bursa Büyükşehir Belediyespor müsabakanın rövanşını 8 Şubat 2017 Çarşamba günü, saat 18.00’de Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda oynayacak.

CEV Challenge Kupası Statüsü
Temsilcilerimiz bu turda yapacağı iki karşılaşma sonunda, puan olarak üstünlük kurarsa, adlarını 2017 CEV Bayanlar Challenge Kupası’nda son sekiz takım arasına yazdıracak. Eğer puan eşitliği söz konusu olursa, altın set kuralı devreye girecek. İkinci maçın bitiminden hemen sonra 15 sayı üzerinden oynanacak olan altın seti kazanan ekip çeyrek final vizesi alacak.


Haberi Paylaş

Comments are closed.