Karşıyaka lideri yendi

Voleybol Bayanlar 1. Lig A Grubu 17. Hafta karşılaşmasında Karşıyaka evinde lig lideri Beylikdüzü Voleybol İhtisas’ı konuk etti. Rakibine maç boyunca büyük üstünlük kuran yeşil kırmızılılar sahadan 3-1’lik galibiyet ile ayrıldı ve İstanbul temsilcisi ile arasındaki puan farkını bire indirdi.

İlk sete Ceyna, Yasemin ve Ece’nin file önündeki etkili oyunu ile başlayan Karşıyaka ilk teknik molaya 8-7 önde girmeyi başardı. Karşılıklı sayıların bulunduğu ikinci bölümde denge bozulmazken ikinci teknik molanın ardından oyuna giren Elif Öner’in servislerini karşılamakta zorlanan Beklikdüzü karşısında yeşil kırmızılılar skoru 25-19’a getirerek öne geçti: 1-0.

İkinci set de her iki takımın karşılıklı bulduğu sayılar ile başladı. İkinci teknik molaya kadar başa baş giden oyunda dakikalar ilerledikçe fark Beylikdüzü lehine açılmaya başladı ve 19-25 ile durum eşitlendi: 1-1.

Üçüncü sette mücadele üst düzeydeydi. Ece’nin smacı ile 14-13 öne geçmeyi başaran Karşıyaka, Yasemin ile 16-13’ü yakaladı. Molanın ardından müthiş bir ivme yakalayan İzmir ekibi seti 25-21 kazanarak tekrar üstünlüğü ele geçirdi: 2-1.

Dördüncü sette iki takım da bir süre üstünlük kuramadı: 13-13. Set sonuna doğru taraftarın desteğiyle birlikte soğukkanlılığını koruyarak art arda sayılar bulan Karşıyaka, Ezgi Böke’nin smacı ile 22-19 öne geçti ve rakibi molaya zorladı. Molanın ardından kaldığı yerden devam eden Zübeyde Hanım’ın Kızları bu seti de 25-22 kazanarak sahadan 3-1’lik galibiyet ile ayrıldı.

Bu sonuçla birlikte puanını 40’a yükselten Karşıyaka, Beylikdüzü ile arasında bulunan puan farkını bire indirerek haftayı 2. sırada kapattı.


Haberi Paylaş

Comments are closed.