Eczacıbaşı VitrA, Nilüfer Belediye’yi eli boş gönderdi

Vestel Venüs Sultanlar Ligi 20.haftasında Eczacıbaşı VitrA, ligde kalma mücadelesi veren Nilüfer Belediye’yi Burhan Felek Voleybol Salonu’nda ağırladı.

Ev sahibi takım, zaman zaman zor anlar yaşadığı maçı 3-0 kazanmayı başadı.

Eczacıbaşı VitrA’lı oyuncular, dün yaşanan helikopter kazasında hayatını kaybedenler için maça siyah forma ve “Başımız Sağ Olsun” pankartıyla çıkarken, karşılaşma öncesi bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Konuk takım, maçın başında Eczacıbaşı’nın etkili servislerine iyi manşet getirmekte zorlanıp hücumda fazla hata yaptı ve 5:0’da bir mola aldı. 8-1 geçilen ilk teknik mola sonrası servis ritmini bulan ve rakibine fazla sayıda hata yaptıran Nilüfer Belediye, üst üste bulduğu sayılarla güçlü rakibini sayı kaybetmeden yakalamayı başardı 8-8. Rakibinin manşet hatalarına karşı servis baskısını artıran Bursa temsilcisi, ikinci teknik molaya 15-16 önde girmeyi başardı. Ara sonrası konuk ekip top öldürme sıkıntısı yaşayınca, ev sahibi bir kez daha üstünlüğü ele aldı ve rakibine ikinci molasını da aldırdı 19-16. Son Bölümde daha az hata yapan Eczacıbaşı Vitra, ilk seti 25-23 kazanmayı başardı.

İkinci sete iyi bir giriş yapan Nilüfer Belediye skor üstünlüğünü elde edince Eczacıbaşı Vitra 3-6’da mola aldı. Sonrasında oyuna ağırlığını koyan Sırp yıldız Tijana Boskovic, takımının yeniden öne geçmesini sağladı 10-9, Hande Baladın’ın etkili servisleri sonrası dönen ikinci topları Tatiana Kosheleva sayıya çevirince, ev sahibi ekip ikinci zorunlu araya rahat girdi 16-10. Manşet problemini çözemeyen konuk takım, 21-12’de son molasını kullansa da turuncu beyazlılar hızını kesmedi ve bu bölümü de 25-14’te noktaladı.

Üçüncü sete daha hızlı başlayan Eczacıbaşı Vitra, 8-5 geçilen ilk aradan sonra temporunu iyice yükseltti. 14-7’te ikinci molasını kullanmasının ardından sahaya müthiş bir karakter yansıtan Bursa ekibi, setin son bölümünde farkı 3’e indirdi (20-17) ve Eczacıbaşı ilk molasını kullandı. İnatçı oyununu sürdüren Nilüfer Belediye farkı bire indirince (22-21) son molasını da kullanan ev sahibi takım, rakibine daha fazla sayı şansı tanımadı ve seti 25-21 alarak maçı 3-0 kazandı.

İstatistik…

ECZACIBAŞI VİTRA-NİLÜFER BELEDİYE: 3-0

Salon: Burhan Felek

Hakemler: Ramazan Demiröz, Esat Danzili

Eczacıbaşı Vitra: Hande, Adams, Nilay, Kosheleva, Büşra, Boskovic, Gülden (L), Neslihan, Ognjenovic, Simge

Nilüfer Belediye: Duygu, Kozlova, Janset, Ceyda, Bytsenko, Trushkina, Dilara (L), Merve (L), Seda, Buse

Setler: 25-23, 25-14, 25-21

Süre: 79 dakika (28-23-28)


Haberi Paylaş

Comments are closed.