Derbide gülen taraf Fenerbahçe

Vestel Venus Sultanlar Ligi’ndeki derbi maçta Fenerbahçe Galatasaray ile karşı karşıya geldi.

İSTATİSTİK

Fenerbahçe, Vestel Venus Sultanlar Ligi 20. hafta maçında Galatasaray’ı konuk etti. Sarı-lacivertliler, Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena Metro Enerji Salonu’nda oynanan mücadeleden 3-1 galip ayrıldı. Fenerbahçe böylece şigdeki galibiyet serisini 12 maça çıkardı.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu ile Asbaşkanlardan Önder Fırat ve Tahir Sarıoğlu da karşılaşmayı tribünden izledi.

Maça 3-0’lık bir seriyle başlayan konuk ekibin bu serisini noktalayan isim Kim oldu (1-3). Galatasaray, Leys ve Gamze’nin üst üste bulduğu sayılarla 1-5 öne geçerken, Fenerbahçe Polen ve Kim’in sayılarıyla farkı 1’e indirdi (4-5). Setteki ilk teknik molaya 6-8’lik skorla önde giren taraf Galatasaray olsa da, mola dönüşünde sarı-lacivertliler yakaladığı seriyle 9-8 öne geçti. Skor avantajının sürekli el değiştirdiği bu bölümde ise ikinci teknik molaya da 14-16 önde giren taraf Galatasaray oldu. Fenerbahçe 16-16’da eşitliği yakalarken, uzayan sette 6 set sayısı kullanan Galatasaray seti 28-30 alarak 1-0 öne geçti.

İkinci sete ise Dicle, Kim ve Polen’in sayılarıyla başlangıç yapan Fenerbahçe, teknik molaya 8-2 önde girdi. Sarı-lacivertliler, mola dönüşünde rakibin hücum hatalarından sayılar bulurken, Galatasaray ise Güldeniz ve Centoni’nin sayılarıyla maça ortak olmaya çalıştı (9-5). Rakibine kolay sayı şansı vermeyen Fenerbahçe ikinci teknik molaya 16-8 önde girdi. Setin son bölümlerinde Eda ve Kim’in sayılarıyla farkı koruyan Fenerbahçe 25-18 ile maçta skoru 1-1’e getirdi.

Mücadelenin 3. seti büyük bir çekişmeye sahne oldu. Bu setteki ilk teknik molaya 8-5’lik skorla Fenerbahçe, ikinci teknik molaya ise 14-16 konuk ekip Galatasaray önde girdi. Setin devamındaysa eşitlik devam ederken, Fenerbahçe son bölümdeki üstün oyunuyla seti 25-23 kazanarak rakibi karşısında 2-1 öne geçti.

Karşılaşmanın dördüncü setinde ilk teknik molaya Fenerbahçe 8-4 önde girdi. Molanın ardından Polen ve Kim’in yakaladığı seriyle farkı 8 sayıya çıkaran Fenerbahçe ikinci teknik molaya da 16-7 önde girdi. Mola dönüşü farkı 10 sayıya kadar çıkaran sarı-lacivertliler seti 25-12 kazanarak maçtan 3-1 galip ayrıldı.

FENERBAHÇE 3 – 1 GALATASARAY

SALON: Ülker Sports Arena Metro Enerji Salonu

HAKEMLER: Ramazan Demiröz, Recep Karakoç

FENERBAHÇE: Natalia, Dicle Babat, Polen Uslupehlivan, Kim, Eda Erdem Dündar, Tomkom (Merve Dalbeler, Melis Yılmaz, Şeyma Ercan, Ergül Avcı, Bahar Guidetti, Balkestein, Ezgi Dilik)

GALATASARAY: Jack, Gamze Alikaya, Leys, Aslı Kalaç, Centoni, Güldeniz Önal (Nihan Güneyligil, Nursevil Aydınlar, Ruseva, Seda Aslanyürek, Ada Germen)

SETLER: 28-30, 25-18, 25-23, 25-12

SÜRE: 118 dakika (35, 28, 30, 25)


Haberi Paylaş

Comments are closed.