Mucizeyi gerçekleştiren Fenerbahçe finale yükseldi

Vestel Venüs Sultanlar Ligi play off yarı final rövanş gününde ikinci maç, Fenerbahçe ile Eczacıbaşı VitrA arasında oynandı. Maçı 3-1 kazanan Fenerbahçe, turu altın sete taşımayı başardı. Altın sette 10-14’ten gelerek
16-14’le mucizeyi gerçekleştiren Fenerbahçe, finalde Galatasaray’ın rakibi oldu.

İSTATİSTİK

Karşılaşmaya mükemmel başlayan Eczacıbaşı VitrA farkı bir anda açtı ve ilk teknik molaya 3-8 önde girdi. Ara sonrası rakip hücumlara karşı iyi defans yapan Fenerbahçe farkı azaltınca turuncu-beyazlılar mola istedi 7-9, ancak temposunu koruyan sarı-lacivertliler rakibini 11’de yakaladı. Bir kez daha servise yüklenerek iyi blok yapan konuk takım farkı yeniden açtı (12-17). Setin sonuna doğru rakip hataları iyi değerlendirip etkili blok yapan ev sahibi takım skoru 20-21’e getirdiyse de daha fazlasına izin vermeyen Eczacıbaşı, bu bölümü 20-25 aldı.

İkinci setin başında iyi blok yapan ev sahibi takım 8-7 geçilen ilk teknik moladan sonra müthiş bir tempo yakaladı ve rakibinin iki molasını da kullandığı bölüm sonrasından ikinci araya 16-9 önde girdi. Yaptığı taktiksel değişikliklerle farkı azaltan Eczacıbaşı kritik servisleri kaçırınca seti 25-23 Fenerbahçe kazandı ve maçta durumu eşitledi.

Kazandığı setin moraliyle üçüncü sete hızlı giren Fenerbahçe skoru 9-5’e getirdi. Köşelerden bulduğu sayılarla farkı daha da açan sarı-lacivertliler, rakibinin 19-13’te aldığı ikinci moladan sonra da hatasız oyununu sürdürdü ve sete 25-15’te noktayı koydu.

Müthiş bir mücadeleye sahne olan dördüncü sette ilk zorunlu araya Eczacıbaşı VitrA ulaştı 7-8, ancak hücumda daha az hata yapan Fenerbahçe oyunda üstünlüğü yavaş yavaş ele geçirdi ve rakibi 14-11’de mola aldı. Mola sonrası Dicle Nur Babat’ın sayılarına engel olamayan Eczacıbaşı, ikinci zorunlu araya 16-12 geride girdi. Ara sonrası Tijana Boskovic’in servisleri ve Neslihan Güler’in hücumları ile geri dönen konuk takım (21-19), Boskovic’in son anlarda yaptığı hücum hataları sonucu seti 25-22 kaybetti ve maçı 3-1 Fenerbahçe kazandı.

Böylelikle finale yükselecek takımı belirleyecek olan altın sete geçildi. Altın sete daha iyi hücum yaparak başlayan Eczacıbaşı VitrA 3-5 öne geçince Fenerbahçe mola aldı. Buna rağmen temposunu kaybetmeyen turuncu-beyazlılar saha değişimine 5-8 önde girdi. Dönüş sonrası konuk takım bir sayı daha alınca Fenerbahçe ikinci molasını da kullandı. 7-9’da gelen Eczacıbaşı molasından sonra sahneye çıkan Boskovic, etkili servis ve hücumlarıyla oyunu domine edince skor 7-13 oldu. Bu dakikadan sonra Eda Erdem Dündar sahneye çıktı ve üst üste yaptığı bloklarla Fenerbahçe skoru 10-13’e getirdi ve bu kez konuk takım ikinci molasını aldı. Skor 10-14 olduysa da Eczacıbaşı hücumda top öldüremedi ve Fenerbahçe rakibini yakalayarak 15-14’te tur için servis kullandı. Turuncu-beyazlılar hücumda bir kez daha sıkıntı yaşadı. Defanstan topu çeviren Fenerbahçe, Yeon Koung Kim’in sayısıyla altın seti 16-14 kazandı ve play-off finalinde Galatasaray’ın rakibi oldu.

FENERBAHÇE- ECZACIBAŞI VİTRA: 3-1

Salon: Burhan Felek

Hakemler: İlhami Şenyurt, Tayfun Şener

Fenerbahçe: Kim, Eda, Tomkom, Pereira, Dicle, Polen, Melis (L), Merve (L), Balkestein, Ezgi, Meliha, Ergül

Eczacıbaşı VitrA: Ognjenovic, Hande, Büşra, Neslihan, Larson, Adams, Gülden (L), Boskovic, Nilay, Gözde, Simge, Ceylan

Setler: 20-25, 25-23, 25-15, 25-22

Altın set: 16-14

Süre: 117 dakika (30-30-25-32)

Altın set: 20 dakika


Haberi Paylaş

Comments are closed.