‘Buna ihtiyacımız vardı’

Voleybol Federasyonu Başkanı Akif Üstündağ tarihe geçen fotoğrafın öyküsünü SABAH’a anlattı

İki ezeli rakip Fenerbahçe ve Galatasaray kadın voleybol takımlarının, Vestel Venus Sultanlar Ligi play-off final serisi sonrasında verdikleri dostluk pozu günün en çok konuşulan olayı oldu. Sarı-lacivertli ekibin kazandığı kupa sonrası objektif karşısına birlikte geçen voleybolcuların bu tutumu taraflı-tarafsız herkesin takdirini kazandı. Tarihe geçen fotoğrafın oluşumunda başrolü oynayan Voleybol Federasyonu Başkanı Akif Üstündağ, maç sonrası yaşananları SABAH’a anlattı.

Sözlerine, “Türk halkının bu fotoğrafa ihtiyacı vardı” diyerek başlayan Üstündağ, “İki takımın antrenörlerine ve sporcularına teşekkür ediyorum. Yöneticiler Ali Yüce (G.Saray) ve Selim Kosif’e (F.Bahçe) gösterdikleri incelikten dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Bu teklifi takımlarımıza götürdüğümüzde, hiçbiri ‘Bir düşünelim’ demedi. Hemen kabul ettiler. Candan bir tablo oldu” dedi. Her zaman dostluktan yana olduklarını vurgulayan Başkan Üstündağ, “Her ortamda, sporun dostluk yanının konuşulmasını istiyoruz. Ezeli rekabet maç sonu bitiyorsa, edebi dostluk devam etmeli. Bunu her zaman yaşatmak ve örnek olmak istiyoruz” ifadesini kullandı.

15 TEMMUZ’DA BİZİ YIKAMADILAR

Spor salonlarında dostluk görüntülerinin her zaman ön planda olması gerektiğini savunan ve milletin birlik, beraberliğini yıkmaya kimsenin gücü yetmeyeceğini söyleyen başkan Akif Üstündağ, “Bu ülke 15 Temmuz’u yaşadı. Bu devleti kimse yıkamadı ve kimse de yıkamayacak. Millet hainlere direndi. Kimse kötü emellerine ulaşamaz. Biz spor ile dostluğu, birliği, bütünlüğü yaşamak istiyoruz” dedi.

FAIR-PLAY’E ADAY

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu Başkanı, Dünya Fair Play Konseyi Üyesi ve Avrupa Fair Play Birliği İkinci Başkanı Erdoğan Arıpınar, G.Saray ve F.Bahçe kadın voleybol takımlarını, dostluk pozu nedeniyle 2017 Türkiye ve dünya fair play ödüllerine aday olarak göstereceklerini açıkladı.

BAKAN KILIÇ İKİ TAKIMI DA KUTLADI

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, F.Bahçe ve G.Saraylı oyuncuları, dostluk görüntüleri için kutladı. Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, “Dünyaya ‘İşte bir derbi mücadelesi böyle olmalı’ dedirten sporcu kardeşlerimizin bu davranışının, diğer branşlara yansıması en büyük dileğimiz ve özlemimiz” ifadesini kullandı.

EKŞİOĞLU’NA TEPKİ

Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu’nun dostluk pozu ile ilgili sosyal medyadan yaptığı yorum büyük tepki topladı. İki takım oyuncularının bir arada çekilen fotoğrafına, “Kaybedince gülen rakip” mesajını yazan Ekşioğlu, sarı-lacivertli taraftarları bile kızdırırken, sosyal medyada, “Bu nasıl bir yöneticilik anlayışı. Bu yorumu yapan insan spor yöneticiliği yapamaz. Yaptığı ayıp” yorumları yapıldı.

Sabah/Fatih Doğan


Haberi Paylaş

Comments are closed.