Barbolini: ‘Uyanmamız gerekiyor’

Kulüpler Dünya Şampiyonası’nda Volero Zürih karşısında mağlup olan Eczacıbaşı VitrA’da baş antrenör Massimo Barbolini, “Uyanmamız gerekiyor. Eğer kazanamazsak turnuvaya erken veda edeceğiz.” dedi.

Basın toplantısında konuşan iki kulüp temsilcilerinin görüşleri şöyle:

Volero Zurich koçu Zoran Terzic: “Eczacıbaşı, Dünyanın en güçlü takımlarından biri. Adeta rüya takım. Onlara karşı oynarken sahaya tek bir taktik ya da oyun planıyla çıkamazsınız. Bu yüzden biz de iyi hazırlandık. Bugün hücum ve blokta gayet iyiydik. Eğer daha çok odaklanır ve daha rahat oynayabilirsek, seviyemizi yükseltebileceğimizi düşünüyorum.”

“Bu bizim için çok önemli bir galibiyet. Umarım bu şekilde oynamaya devam ederiz. İyi servis attık. Gelecek maçta daha iyi olmayı hedefliyoruz.”

Volero Zurich kaptanı Natalya Mammadova: “Galibiyetten ötürü takımımı kutluyorum. İyi bir başlangıç yaptık. Dünyanın en güçlü takımlarına karşı oynadığımız için mutluyuz.”

Volero oyuncusu Olesia Rykhliuk: “Turnuvaya galibiyetle başladığımız için mutluyuz. Umarım bunu sürdürebiliriz.”

Servisleriyle ilgili olarak,

“Antrenörümüz sürekli serviste yapabileceğimiz hataya takılmamamız gerektiğini söylüyor. Sadece %100 ile servis atmamız gerektiği üzerinde duruyor.”

Eczacıbaşı baş antrenörü Massimo Barbolini: “Kritik anlarda, özellikle de set sonlarında rakibimiz bizden iyi oynadı. Uyanmamız gerekiyor. Eğer kazanamazsak turnuvaya erken veda edeceğiz. Sadece üçüncü setin sonunda gerektiği gibi savaşabildik.”

Eczacıbaşı kaptanı Neslihan Demir Güler: “Volero Zurich bugün çok iyi oynadı. En iyi oyunumuzu sahaya yansıtamadık. Uzun bir turnuva söz konusu. Bundan sonraki her maçı kazanıp yeniden şampiyon olmamız gerekiyor. Bu konuda takımıma inanıyorum.”


Haberi Paylaş

Comments are closed.