Ferhat Akbaş mesaiye başladı

Japonya Bayan Voleybol Milli Takımı Antrenörü Ferhat Akbaş, Japonya’ya giderek çalışmalarına başladı.

Türk antrenör, Japonya’da devam eden 2017 FIVB Bayanlar Kulüpler Dünya Şampiyonası’nı da takip ediyor.

Japonya’da Kumi Nakada ile birlikte çalışacak olan Türk antrenör, Japonya Milli Takımı’nın hazırlıkları öncesinde Kobe’de gerçekleşen 2017 FIVB Bayanlar Kulüpler Dünya Şampiyonası’nı takip ederken açıklamalarda bulundu:

Dünya Kulüpler Şampiyonası Daha Yoğun Geçiyor
Dünya Kulüpler Şampiyonası gibi turnuvaların takımlar için lig organizasyonlarından farklı olduğunu belirten Akbaş, “Bu tarz turnuvalar kulüplerin lig organizasyonlarından daha zor oluyor çünkü bir sonraki maç için hazırlanacak vaktiniz kalmıyor. Sporcular bir maçı oynadıktan sonra diğer maç için ertesi gün hemen hazır olmak durumunda. Dolayısıyla o turnuvalar daha yoğun geçiyor” dedi.

Japonya Milli Takımı İle Çalışacak Olmaktan Mutluyum
Ferhat Akbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben Japonya’ya geleli 10 gün oldu. Bu zamana kadar gördüğüm, buradaki bütün insanlar çok nazikler. Benim, buradaki takımların ve turnuvaların üzerine odaklanıyorlar. Dolayısıyla Japonya’da profesyonel bir ekibin parçası olmaktan mutluluk duyuyorum. Japon kültürü, Avrupa veya diğer ülke kültürlerinden çok farklı. Japon takımlarının en iyi özellikleri iyi savunma yapmaları ve parkede çok yetenekli olmaları. Bu durum Avrupa’da tamamen farklı. Oradaki oyuncular file üzerinde çok iyi, daha güçlüler ve oyun daha yavaş oynanıyor. Dolayısıyla biz de Japonya’nın oyununu dünya seviyesi ile en doğru şekilde birleştirmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.”

Milli Takımlar İçin Bu Yıl Değişim Yılı
Akbaş sözlerini şöyle tamamladı: “Şunu söyleyebilirim ki sadece Japonya Milli Takımı için değil, bu sene bütün takımlar için değişim yılı. Çünkü Olimpiyat Oyunları’nın ardından bu sene bütün takımların jenerasyon değiştirme zamanı. Bu da genç sporcuların kendilerini göstermeleri için iyi bir fırsat. Önümüzde Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları var. Dolayısıyla bu turnuva dahil bundan sonraki bütün turnuvalar daha iddialı ve hareketli geçecek diye düşünüyorum. Çünkü herkes en iyisini göstermeye çalışacak.”


Haberi Paylaş

Comments are closed.