Rota Koleji İzmir’in gururu oldu

Bursa’da düzenlenen Türkiye Genç Bayanlar Şampiyonası finalinde Vakıfbank’a yenilerek 2. olan Rota Koleji, İzmir’in gurur kaynağı oldu.

E Grubu’nda 3 rakibini de 3-0 yenerek bir üst tura lider çıkan Rota Koleji, çeyrek finalde Fenerbahçe’nin rakibi oldu. İstanbul ekibini 3-1, yarı finalde ise Karşıyaka’yı aynı skorla 3-1 mağlup eden turuncu-beyazlı ekip, finalde Halkbank’ı yenen Vakıfbank’ın rakibi oldu.

Rota Koleji, finalde rakibi kadar heyecanıyla da mücadele etti. İzmir ekibine rakibine 3-0 yenilmesine rağmen Türkiye’nin en iyi 2. takımı olmayı başardı.

Başantrenör İlker Alkan ile yardımcıları Alper Kaygusuz ve Engin Enengin, turuncu-beyazlı voleybolcuları maç sonrası bağrına bastı.

Takım kadrosunun boyundan çok büyük işler başardığını belirten İlker Alkan, “Yaşça genç kategorisinin en küçükleri olarak Türkiye’nin en iyi 2. takımı olma başarısını gösterdik. Bu kadro daha da büyük başarılara imza atacak. Zor bir gruptaydık ancak lider çıktık. İlk hedefimiz ilk sekizdi. Maç maç bakınca finale kadar yürüdük. Başta kızlarımızı, sonrasında tüm emek veren yönetici, antrenör ve tüm ekip ile her maçta desteğini esirgemeyen tüm velilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Voleybol Şube Müdürü İsmail Yavuz ise spora yapılan yatırımın meyvelerini toplamaya başladıklarını belirterek, “Voleybola ciddi yatırım yapan kulüpleri geride bıraktık, Avrupa ve Dünya şampiyonu olmuş bir kulübün altyapı takımına finalde yenildik. Rota Koleji’nin adı altyapılarda da başarılarla anılmaya devam edecektir. Emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu.


Haberi Paylaş

Comments are closed.