Niksar’da galibiyet sevinci

Erkekler 1. Liginin 5. haftasının önemli maçında Niksar Belediyespor, Şanlıurfa Haliliye Belediye’yi kendi sahasında 3-0 yendi.

İki haftadır, Afganistanlı mültecilerin ilçe spor salonuna yerleştirilmesi sonucu, kendi sahasında antrenman yapamayan ve Arhavi maçını da Erbaa’da yapmak zorunda kalan Niksar Belediyespor ligin iddialı ekibi Şanlıurfa Haliliye Belediye’yi sonunda kavuştuğu salonunda konuk etti.

Beklendiği zorlu geçen mücadelenin ilk setinde, iki tarafta birbirine üstünlük kurmaya çalışırken, sette oynanan uzun ralliler izleyenlere keyifli ve heyecanlı anlar yaşattı. Set sonunda kazanan taraf 25-23 ile ev sahibi takım oldu. İkinci sette de başa baş giden oyunda setin ortalarından sonra farkı açmayı başaran Niksar’ın fidanları bu setin sonuna denk farkı korudu ve seti de 25-19 kazandı. Müsabakanın 3. setinde Niksar önde ve iyi başladı. Haliliye bu seriye aynı şekilde seri yakalayarak cevap verdi ve beraberliği sağladı. Uzun rallilerin sıkça olduğu sette Niksar ekibi bu rallileri kazanarak rakibine yeniden oyuna tutunma fırsatını vermedi, bu setten de 25-21 galip ayrıldı ve maçı 3-0 kazanarak haftayı karlı kapattı.

Maçtan sonra antrenör Ramazan Kasap: “Skorun aldatmaması gereken zor bir maçı 3 puanla kazanmak bizi çok mutlu etti. Sistemi, sabırlı, istekli ve mücadeleci oyunumuz hem galibiyeti getirdi hem de hazzımızı daha da artırdı. Rakibimiz hem hedefleri hem oyuncu kalitesi olarak ligimizin iddialı takımlarından biriydi. Bizim maçımızdan önce yapılan transferlerin de rakibimize katkı verdiğini gördük. Yaptığımız işin ve ligimizin zorluğunun farkındayız. Mesela bu hafta Urfa ekibi bizi maça bir yabancı oyuncu yetiştirebiliyor transfer ederek, bu bütçeye sahip diğer kulüplerimiz de var. Ekonomik olarak mücadele edemeyeceğimiz takım sayısı çok olsa da sahada mücadele edemeyeceğimiz takım yok. Bir tek Arhavi maçımız ve Hatay BB. maçının 2 setinde performansımızın düşük olduğunu söyleyebilirim. Bahane değil ama Arhavi maçı öncesi bir başka şehirde sabah 9’da antrenman yapmak zorunda kaldık 10 gün boyunca. Bu bizi çok etkiledi. Hatay maçına 3 gün kala takımımızda bir gıda zehirlenmesi olayı yaşadık iki gün antrenmanları iptal ettik. Bunlar da bizi etkiledi. Çok güzel bir ekiple çalışıyoruz inşallah taraftarımızı bizi sevenleri mutlu etmeye devam edeceğiz. Ligdeki hedefimiz alabildiğimiz maksimum başarı ne olursa odur, hep daha iyi oyun düşünüyoruz, sadece kazanmak değil iyi oyunla keyifle kazanmak ve sonucunda sıralamada üstlerde yer bulmak hedefindeyiz” dedi.

Kasap ayrıca “Maçımıza gelerek bizleri hem onurlandıran hem de çok mutlu eden Tokat valimiz Sayın Dr. Ömer TORAMAN, Niksar ilçe kaymakamımız sayın Selami KAPANKAYA, Niksar Belediye Başkanımız sayın Özdilek ÖZCAN bizleri maç sonunda tebrik ederek yanımızda olduklarını da gösterdiler. Kendilerine ve bizimle sürekli yan yana olan değerli yöneticilerimiz Niksar Belediye Başkan Yardımcımız sayın Fatih Dönmezoğluna, Hesap işleri müdürümüz sayın Şükrü KIRIŞ’a ve voleybol şube sorumlumuz Kamil AYAN’a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Karşılıklı memnuniyetin ve başarının artarak devam edeceğine inanıyoruz.” dedi.


Haberi Paylaş

Comments are closed.