Taraftarın küfürlü tezahüratına hakemler ve yöneticiler sessiz kaldı

Erkekler 1. Lig ekiplerinden Solhan Spor hafta içi Arhavi’de bir grup taraftarın takımlarına küfürlü tezahürat yaptığını belirterek şu açıklamayı paylaştı;

“Solhan olarak ve Solhan Spor olarak her zaman FairPlay’a önem verdik. Kazanmak ve kaybetmek oyunun bir parçası anlayışıyla gelen her takımı en güzel şekilde ağırlayarak uğurladık. Müsabakanın geçici, Dostluğun kalıcı olacağı inancını taşıdık. 750 kişilik salonumuzda 2000 taraftara oynadığımız tüm maçlarımızda gereken hassasiyeti en güzel şekilde göstermeye gayret ettik. Ama malesef haftaiçi oynadığımız Arhavi Bld. Spor karşılaşmaşında Atmacalar taraftar grubu tarafından yaşanabilecek her türlü çirkinlik ile karşı karşıya kaldık. Sporcularımıza, Teknik Heyetimize müsabaka boyunca ağza alınmayacak her türlü küfürler koro halinde söylendi, yedek kulübemizdeki sporcularımıza tükürükler, balgamlar atıldı. Hakemlerimiz, gözlemcilerimiz sadece seyirci kaldılar. Üstelik Arhavi Bld. Başkanı ve Arhavi Kaymakamı bütün bunlara sadece seyirci kaldılar. Hatta sırf takımımızı bu denli baskı altında tutmak, tehdit etmek için normalde karşı tarafta olan Hakem Masası ve Yedek Kulübeleri maç öncesi taraftarın olduğu bölüme alınmıştı. Salon sporlarında “GERİZEKALI” kelimesinin bile küfür sayıldığı ve daha önce kulübümüzün bu kelimeden dolayı Federasyon tarafından resmi yazı ile uyarıldığı bir dönemde umarız ki kulübümüze yapılan bu çirkinlikler karşılıksız kalmaz. Federasyonumuza tüm görüntüler atılmış olup, gerekli işlemlerin yapılması talebinde bulunulmuştur.

Ne olursa olsun Solhan Spor misafirperverliğinden vazgeçmeyeceğimizi, Solhan Spor’umuzun Büyük Hikayesini tüm Türkiye’ye kanıtlayacağımızı bildirmek isteriz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

SOLHAN SPOR KULÜBÜ “


Haberi Paylaş

Comments are closed.