Saint Joseph, Milas Belediyesi’ni son sette yendi

Voleybol Erkekler 2.Ligi’nde İzmir’de oynanan liderlik mücadelesinde Saint Joseph’li gençler 2-0 geriye düşmelerine rağmen Milas Belediye’yi 3-2 mağlup ederek maçı kazanmayı bildiler.

Bu sezon çok genç bir kadroyla mücadele eden Saint Joseph maça tutuk başladı. İlk set 16-8 geriye düşen ekip toparlanıp 23-23’de rakibini yakalamasına rağmen, seti 25-23 Milas Belediyesi kazandı. İkinci sette rahat bir oyun sergileyen Milas Belediye seti 25-15 ile alarak durumu 2-0’a getirdi. Üçüncü sette kıpırdanan Saint Joseph, Umut Durur’un etkili oyunuyla bu seti 25-18 aldı ve durumu 2-1’e getirdi. Dördüncü seti de 25-21 alan Saint Joseph’li gençler maçı karar setine taşıdı. Tie-break setinde rakibine ciddi bir moral üstünlüğü kuran Saint Joseph bu seti de zorlanmadan 15-8 kazanarak maçı ve 2 puanı hanesine yazdırdı.

Maç sonu görüşlerini aldığımız antrenör Burak Olcay ; “Bugün hem Milas’tan gelen rakip takım taraftarları, hem de bizi desteklemeye gelen taraftarlarımızla burada çok güzel bir atmosfer vardı. İlk iki set tedirgindik ve oyuna hiç giremedik, genç kardeşlerimize bu maçın sonucundan öte, play-off ve oyuncu gelişiminin daha önemli olduğundan bahsettik. Stresimizi azaltmayı hedefledik. 3. sette oyuna döndükten sonra ibre tamamıyla bize döndü. Bu önemli maçı kazanıp, sezonun başında kendimize koyduğumuz ilk hedef olan grup lideri olarak play-offlara gitmek konusunda ciddi bir avantaj elde ettik. Şimdi bize düşen bu avantajı kaybetmeden son 3 maçımızı oynamak ve play-offlara en iyi şekilde hazırlanmak. Bugün ilk defa bu kadar seyirci önünde oynadık. Yapmaya çalıştıklarımızın takdir edildiğini görmek çok güzel. Önümüzdeki maçlarda da bunun devam etmesi için savaşacağız.” ifadelerinde bulundu.


Haberi Paylaş

Comments are closed.